Fiscul ofera ajutor pentru incadrarea partenerilor de afaceri in noul regim de TVA

Vineri, 08 Martie 2013, ora 12:08
1448 citiri
Fiscul ofera ajutor pentru incadrarea partenerilor de afaceri in noul regim de TVA

Firmele vor avea la dispozitie un set de servicii informatice de asistenta pentru incadrarea partenerilor de afaceri in categoriile de platitori de TVA la incasare sau la emitere.

Serviciul are trei componente orientate catre public - verificarea online de catre contribuabili, pe portalul ANAF, recomandata pentru volume mici de verificari, verificarea offline de catre contribuabili, prin intermediul unei aplicatii care este furnizata de ANAF si instalata la utilizator si care se actualizeaza automat din bazele de date ale ANAF - recomandata pentru volume mari de verificari, precum si punerea la dispozitia utilizatorilor, pentru folosirea in aplicatii proprii, a datelor necesare verificarii, acestea fiind actualizate permanent, potrivit informatiilor furnizate de ANAF la solicitarea Agerpres.

Potrivit Fiscului, programatorii angajati ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) au sprijinit colectivul ANAF care s-a ocupat de crearea aplicatiei de verificare offline.

"Sursele aplicatiei sunt publicate gratuit pe site-ul ANAF si pot fi reutilizate liber in crearea aplicatiilor proprii de catre doritori. Datele furnizate prin intermediul serviciului sunt date publice. Serviciile furnizate sunt gratuite", precizeaza ANAF.

Sistemul de plata a TVA la incasarea facturii (si nu la emiterea acesteia) a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2013 si este aplicat obligatoriu de catre firmele care au sediul in Romania si cifra de afaceri mai mica de 2,25 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#servicii informatice ANAF, #incadrare nou regim TVA, #verificare online contribuabili , #Baze de date