Bitdefender investeste1,6 milioane de euro intr-un un proiect de securizare a terminalelor mobile

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 08:16
1824 citiri
Bitdefender investeste1,6 milioane de euro intr-un un proiect de securizare a terminalelor mobile
Tehnologiile Bitdefender sunt folosite de peste 500 de milioane de persoane

Bitdefender, producator roman de aplicatii de securitate informatica, va dezvolta tehnologia B-have, care va fi implementata in solutiile destinate dispozitivele mobile.

Pentru acest proiect, compania a obtinut cofinantare in cadrul competitiei de proiecte de cercetare-dezvoltare "Stimularea Exportului High-Tech", gestionata de Unitatea Executiva pentru Finantarea invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).

In cadrul proiectului, ce face parte din programul INOVARE, Bitdefender a obtinut o cofinantare publica de 3,2 milioane de lei. Proiectul se desfasoara pe o perioada de doi ani, iar valoarea totala a acestuia este de 7,2 milioane de lei (1,6 milioane de euro).

B-have va fi implementate in solutiile de securitate

B-have va fi implementata in solutiile de securitate pentru dispozitivele mobile si va permite, printre altele, detectarea si analizarea mai rapida a software-ului periculos integrat in aplicatii, precum si detectia virusilor care in stadiu initial utilizeaza comportamente legitime.

"Solutiile de securitate care vor integra noua tehnologie vor fi comercializate cu preponderenta pe piete externe cu o dinamica pozitiva, participand astfel activ la consolidarea exportului romanesc de tehnologie cu valoare adaugata mare, atat la nivel european cat si la nivel global", a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender si Project Manager B-have.

Proiectul B-have sustine strategia de dezvoltare a Bitdefender, care urmareste inovarea continua prin dezvoltarea de noi tehnologii cu aplicabilitate directa in piata securitatii informatice.

Tehnologia B-have detecteaza interactiv amenintarile necunoscute

BitDefender a dezvoltat tehnologia B-have pentru a reduce dependenta de semnaturi de virusi, prin detectia interactiva a amenintarilor necunoscute. Aceasta tehnologie se bazeaza pe analiza comportamentala intr-un mediu virtualizat.

Pentru a determina daca un program este rau intentionat sau nu, aceasta tehnologie face uz de un PC virtual in care fisierele sunt executate si analizate.Virtual PC include un set de dispozitive hardware virtuale, pentru imitarea de configurare a unui PC tipic.

Controalele B-HAVE privind caracteristicile cunoscute a fi asociate cu malware.

Un program este fi considerat rau intentionat in cazul in care incearca sa modifice anumite fisiere, citi sau scrie de la o zona sensibila de memorie sau sa creeze un fisier care este un produs de un virus cunoscut.

Cand intalneste un program de neincredere, B-HAVE intarzie lansarea programului iar caracteristicile sunt analizate si catalogate in mediul virtual.

In cazul in care nu sunt actiuni de malware detectate, B-HAVE, porneste programul in mod normal, in cazul in care un comportament suspect este prezent, B-HAVE carantineaza sau sterge in mod automat aplicatia suspecta.

Tehnologiile Bitdefender, peste 500 milioane utilizatori la nivel mondial

Cu peste 500 de milioane de utilizatori le nivel global, tehnologiile Bitdefender sunt recunoscute pentru inovatiile in domeniul securitatii informatice, clasandu-se in mod constant in topul testelor de performanta realizate la nivel international in industrie.

Prin programele pe care le gestioneaza UEFISCDI faciliteaza accesul companiilor la finantarea pentru inovare, contribuind la promovarea cercetarii-dezvoltarii, ca vector pentru cresterea competitivitatii economice si realizarea obiectivelor nationale si europene privind investitiile in cercetare, dezvoltare si inovare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bitdefender investitie, #tehnologie antivirus, #Bitdefender antivirus , #Antivirusi