Avertizare: Descarcati declaratii pe proprie raspundere doar de pe site-ul Guvernului! Bitdefender a blocat pagini neoficiale pentru tentativa de frauda

Joi, 26 Martie 2020, ora 14:07
3079 citiri
Avertizare: Descarcati declaratii pe proprie raspundere doar de pe site-ul Guvernului! Bitdefender a blocat pagini neoficiale pentru tentativa de frauda

Specialistii in securitate informatica de la Bitdefender recomanda cetatenilor care trebuie sa plece de acasa pe durata pandemiei sa evite sa descarce formulare de pe alte site-uri decat cele ale autoritatilor, intrucat pot divulga date personale unor necunoscuti.

Ca masura de precautie, Bitdefender a marcat drept tentative de inselaciune informatica (phishing) sase pagini de internet neoficiale care permit descarcarea sau completarea acestor documente.

Declaratia pe proprie raspundere contine date personale sensibile ale cetatenilor precum numele, adresa de acasa, codul numeric personal sau seria si numarul actului de identitate.

"Cum aceste formulare tip au devenit disponibile si pe multe alte site-uri aparute recent, exista riscul ca acele informatii sa fie colectate de catre persoane neautorizate si eventual folosite in diverse tentative de frauda.

De asemenea, unele formulare contin si intervalul orar al deplasarilor in afara domiciliului, ceea ce ar putea indica unui raufacator nu doar adresa, ci si perioada in care acasa nu se afla nimeni", spune Liviu Arsene, specialist in securitate informatica la Bitdefender.

Recomandarea pentru cei care sunt nevoiti sa compleze declaratii pe proprie raspundere pentru parasirea domiciliului pe durata pandemiei este sa le descarce numai de pe site-ul oficial https://www.mai.gov.ro/

Paginile considerate suspecte sunt cele de mai jos.

http://carantina.me/

https://declaratie.egovernment.ro/

http://declaratieppr.ro/

https://eu.123formbuilder.com/form-34081/?

https://ydssqrnsfhg0fis-adw2020.adb.eu-frankfurt-1.oraclecloudapps.com/ords/f?p=105:1::::::

https://declaratie.ro/

Despre Bitdefender

Bitdefender este o companie de securitate informatica cu activitate la nivel global, care furnizeaza solutii revolutionare de protectie impotriva amenintarilor complexe catre 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de tari.

Inca din anul 2001, Bitdefender a dezvoltat tehnologii recunoscute la nivel international destinate securitatii pentru familii si corporatii si a devenit un furnizor de incredere pentru protectia terminalelor si infrastructurilor companiilor.

Astazi, tehnologiile Bitdefender sunt prezente in 38% dintre solutiile de securitate de pe piata.

Mai multe detalii sunt disponibile pe https://www.bitdefender.ro

#bitdefender, #securitate informatica , #Antivirusi