Topul celor mai rentabile actiuni de la Bursa

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 09:43
1876 citiri
Topul celor mai rentabile actiuni de la Bursa

Companiile cu cea mai mare rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE), de pe Bursa, in intervalul 2006-2010, au fost producatorul de aspiratoare Electroarges Curtea de Arges, producatorul de profiluri de aluminiu Alumil Rom Industry si BRD Societe-Generale.

Companiile au avut rate care au depasit, in medie, 22% pe an, arata datele centralizate de Ziarul Financiar.

Electroarges, Alumil si BRD sunt companiile listate care au inregistrat cele mai mari rentabilitati ale capitalurilor proprii (ROE) in ultimii cinci ani.

Rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) este cel mai important indicator de masurare a performantelor unei companii, in opinia multor economisti.

O companie este cu atat mai rentabila si are un ROE cu atat mai mare cu cat genereaza mai mult profit cu o investitie cat mai mica din partea actionarilor.

"ROE este un indicator foarte re­levant pentru investitori si ofera un grad mare de comparabilitate pentru ca pot fi comparate companii nu numai din acelasi sector de activitate, ci si din sectoare diferite. Interpretarea multi­plu­lui de valoare contabila (P/B - n.red.) depinde foarte mult de context.

Daca este boom economic, un P/B mai mic de 2 este bun, dar daca este rece­siune, un multiplu al valorii contabile de 0,5 - 0,8 indica o subevaluare", spu­ne Iulian Panait, presedintele societatii de con­sultanta in investitii KTD Invest, citat de Ziarul Financiar.

Fondul Proprietatea (FP) a inre­gis­trat in ultimii cinci ani o rentabilitate me­die de doar 3,3%, dar se tranzac­tioneaza la un discount semnificativ, de 41% fata de valoarea contabila.

Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata Anuala A Inflației, In Scădere, La 6.6% Conform datelor INS, rata anuală a inflației a coborât, în luna martie 2024, la 6.6%, de la 7.2%, valoare înregistrată cu o lună în urmă și...
Inflația, din nou cap de afiș – TradeVille
Inflația, din nou cap de afiș – TradeVille
Tranzacții Cu 70% In Creștere, La BVB Cei mai activi 10 brokeri de la BVB au intermediat tranzacții de 7.6 mld. RON în primul trimestru al anului 2024, în creștere cu 70% față de aceeași...
#top, #bursa, #top actiuni bursa , #stiri Societe Generale