Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Titlurile SIF 5 Oltenia ar avea cea mai mare pondere intr-un portofoliu ideal din 2008

Titlurile SIF 5 Oltenia ar avea cea mai mare pondere intr-un portofoliu ideal din 2008
Titlurile SIF 5 Oltenia, BRD SocGen, SIF 2 Moldova si SIF 1 Banat-Crisana ar avea cele mai mari ponderi intr-un portofoliu ideal, care include titluri ale societatilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si pe piata Rasdaq, potrivit rezultatelor unui sondaj al The Money Channel.

The Money Channel a solicitat informatii de la primele 25 de societati de brokeraj de pe piata romaneasca, din care 15 au raspuns cererii postului de televiziune. Cele 15 societati de brokeraj care au ajutat la formarea topului au intermediat 45% din totalul tranzactionat la BVB in 2007.

Pentru portofoliul ideal, prezentat in emisiunea "Unde investim in 2008", au fost nominalizate 48 de societati listate la BVB si Rasdaq si trei instrumente derivate. in acest portofoliu, titlurile SIF 5 Oltenia ar avea o pondere de 17,5%, cele ale BRD - Groupe Societe Generale - 13,5%, iar actiunile SIF 2 Moldova si SIF 1 Banat-Crisana - cate 12%. Titlurile Transgaz ar reprezenta 9% din portofoliu, Rompetrol Well Services - 8%, iar actiunile Broker Cluj, SIF 4 Muntenia, Prospectiuni si Armax Gaz ar avea, fiecare, cate o pondere de 7% din portofoliul ideal.

Societatile de brokeraj consultate de The Money Channel au estimat ca indicele BET va creste in 2008 cu 20,9%, iar BET-FI cu 26,9%.

Indicele BET arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucuresti, iar BET-FI este indicele celor cinci societati financiare (SIF).

Conform aceluiasi sondaj, societatile de brokeraj considera ca cele mai importante cinci greseli ale investitorului la Bursa sunt nerespectarea planului initial de investitii, frica, investitia pe baza zvonurilor, lipsa diversificarii portofoliului detinut si lacomia.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 843 ori