Societe Generale vrea sa-si majoreze capitalul cu 4,8 miliarde euro

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 11:47
1335 citiri
Societe Generale vrea sa-si majoreze capitalul cu 4,8 miliarde euro

Banca franceza Societe Generale a anuntat, marti, ca va lansa joi o operatiune de majorare de capital de 4,8 miliarde euro, pentru a rambursa integral ajutoarele acordate de statul francez in perioada crizei, potrivit AFP, preluat de NewsIn.

Rambursarea ajutorului de stat de 3,4 miliarde euro acordat Societe Generale va fi facuta imediat dupa incasarea banilor din majorarea de capital si are in vedere "totalitatea instrumentelor emise in beneficiul bancii prin participatia statului", a anuntat banca intr-un comunicat citat de AFP.

Majorarea de capital va mai permite Societe Generale sa participe la oportunitatile de crestere de pe piata.

De altfel, banca franceza a indicat ca poarta discutii cu banca franco-belgiana Dexia pentru achizitionarea pana la finalul acestui an a 20% din participatia detinuta de aceasta la Credit du Nord.

Suma nu a fost precizata, insa operatiunea ar permite Societe Generale sa-si consolideze segmentul de retail, cu precadere in Franta.

Saptamana trecuta, o alta banca franceza, BNP Paribas, a anuntat ca va rambursa din luna octombrie cele 5,1 miliarde euro in actiuni preferentiale subscrise pe 31 martie de statul francez si ii va achita un randament de 226 milioane euro calculat la sapte luni.

Statul francez a acordat imprumuturi de 19,8 miliarde euro, cu dobanda, bancilor franceze, pentru a le ajuta sa traverseze perioada crizei si sa continue sa acorde credite firmelor si populatiei.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Societe Generale, # imprumut, # rambursare, # capital, # majorare , #stiri Societe Generale