Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Societe Generale va rambursa integral ajutoarele primite de la statul francez

Societe Generale va rambursa integral ajutoarele primite de la statul francez

Grupul bancar Societe Generale a anuntat joi finalizarea cu succes a majorarii de capital de 4,8 miliarde euro, ce ii va permite sa ramburseze integral ajutoarele de stat in cursul saptamanii viitoare, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

Grupul bancar a precizat ca cererea totala din partea investitorilor in cadrul operatiunii de majorare a capitalului s-a ridicat la circa 8,3 miliarde euro, emisiunea de actiuni fiind suprasubscrisa cu 72%.

Operatiunea a fost destinata strict rambursarii integrale a actiunilor preferentiale si a actiunilor subordonate subscrise de statul francez prin intermediul societatii de preluare a participatiilor statului (SPPE), in perioada cea mai grea a crizei.

Rambursarea integrala a acestor instrumente, a caror valoare de ridica la 3,4 miliarde euro, va avea loc pe 4 noiembrie.

In cadrul unui comunicat, Societe Generale a precizat ca majorarea de capital ii va permite sa isi imbunatateasca indicatorii de prudentialitate si ii va oferi posibilitatea de a profita de eventualele oportunitati de crestere externa.

In acest sens, Societe Generale a inceput recent procesul de preluare a unui pachet de 20% din actiunile Credit du Nord, detinut in prezent de Dexia. 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1041 ori
Citeste mai multe despreajotoare generale rambursare societe