Societe Generale va lansa un fond de investitii de 100 milioane dolari pentru China

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 13:10
1090 citiri
Societe Generale va lansa un fond de investitii de 100 milioane dolari pentru China

Divizia Societe Generale de administrare a activelor va lansa un fond de investitii de 100 milioane dolari pentru China, iar acesta se va concentra asupra ramurilor industriale chineze in care noii jucatori pot intra foarte greu, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Planul de stimuli economici de 585 miliarde dolari va sprijini piata valorilor mobiliare chineze, a spus Winson Fong, seful fondului Greater China, administrat de Societe Generale Asset Management (SGAM).

Societe Generale SA, cea de-a treia banca franceza, a raportat pierderi de 278 milioane euro in primul trimestru, din cauza deprecierilor de active si a provizioanelor pentru imprumuturi riscante.

In primul trimestru din 2008, banca inregistrase castiguri de 1,1 miliarde euro, iar analistii chestionati de Bloomberg mizasera pe un profit de 332 milioane euro in trimestrul I din 2009.

Societe Generale este prezenta in Romania prin BRD SocGen (BRD), care a obtinut in primul trimestru din 2009 un profit net de 210 milioane lei (49 milioane euro), in scadere cu 19% fata de intervalul similar al anului trecut, in special pe fondul cresterii semnificative a costului riscului de credit. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profit, # imprumuturi, # investitii, # active , #stiri Societe Generale