Societe Generale si-a rambursat ajutorul de la stat, de 3,4 miliarde euro

Duminica, 08 Noiembrie 2009, ora 22:58
1407 citiri
Societe Generale si-a rambursat ajutorul de la stat, de 3,4 miliarde euro

Societe Generale, a doua banca din Franta dupa capitalizare, prezenta si in Romania prin BRD SocGen, a rambursat in aceasta saptamana statului francez ajutorul de 3,4 miliarde euro primit pe fondul crizei, a anuntat arbitrul pietei de capital franceze, citat de Bloomberg.

Astfel, SocGen a rambursat pe 4 noiembrie suma primita de la Societe de Prise de Participation de l'Etat, institutia statului francez care a facut injectia de capital bancilor.

Societe Generale, condusa de directorul sau general Frederic Oudea, si-a sporit capitalul cu 4,8 miliarde euro luna trecuta, cu scopul de a rambursa ajutorul primit de la stat, precum si pentru a-si consolida capitalul.

BNP Paribas, cea mai mare banca din Franta, a strans la randul sau luna trecuta 4,3 miliarde euro pentru a rambursa ajutorul de stat primit.

Primele cinci banci din Franta au primit circa 20 miliarde euro de la stat, pentru sustinerea capitalului acestora si al finantarilor, dupa socul suferit anul trecut de piata in urma prabusirii Lehman Brothers.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#societe generale, #ajutor, #stat , #stiri Societe Generale