Societe Generale ia 300 milioane euro de la BEI pentru a finanta IMM-urile din Franta

Joi, 23 Iulie 2009, ora 17:22
1296 citiri
Societe Generale ia 300 milioane euro de la BEI pentru a finanta IMM-urile din Franta

Societe Generale si Banca Europeana de Investitii (BEI) au semnat un acord pentru o linie de finantare de 300 milioane euro pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Franta, potrivit unui comunicat de joi al Comisiei Europene (CE), conform NewsIn.

Operatiunea era parte a unui plan de sustinere de 30 miliarde euro, din care jumatate va fi folosit in perioada 2008-2009, lansat de BEI pentru sustinerea IMM-urilor europene.

Compania ETI din Le Havre, specializata in producerea de echipament industrial, este primul beneficiar al acestui acord.

Directorul general al Societe Generale, Frederic Oudea, a declarat ca acordul semnat va permite grupului sa creasca numarul de credite acordate companiilor, mai ales in Normandia, unde Societe Generale are relatii comerciale cu peste 600 de firme.

Societe Generale detine a doua banca de pe piata romaneasca, BRD.

In martie, BEI a acordat un credit de 15 milioane euro BRD Sogelease IFN, societatea de leasing a BRD-Groupe Societe Generale, pentru finantarea proiectelor IMM-urilor, in scopul diminuarii impactului crizei economice actuale.

 

#miliarde, # finantare, # imm, # franta , #stiri Societe Generale