Societe Generale ar putea face o oferta de preluare a UniCredit

Joi, 09 Octombrie 2008, ora 11:32
1296 citiri
Societe Generale ar putea face o oferta de preluare a UniCredit

Societe Generale, al doilea grup bancar din Franta, are o pozitie solida pe piata, ce ii permite sa faca o oferta de preluare a bancii italiene UniCredit SpA, conform revistei saptamanale Challenges. Reprezentantii celor doua banci au purtat negocieri in vederea unui parteneriat si in 2007, se mai arata in articol.


Laura Schalk, unul dintre purtatorii de cuvant ai bancii Societe Generale din Paris, a refuzat sa ofere declaratii pe acest subiect.


UniCredit , cea de-a doua banca din Italia, prevede pentru 2009 o crestere cu minimum 4,6% a castigurilor, in Europa Centrala si de Est, regiune in care este concentrata pe extindere, a anuntat miercuri UniCredit, potrivit Reuters.


Cea de-a sasea banca din Europa ca valoare de piata, dupa ce a anuntat anterior ca isi va majora capitalul cu 6,6 miliarde euro, a precizat ca va reduce in 2009 nivelul capitalului alocat diviziei neperformante de investitii, Markets and Investment Banking (MIB), de la 5,4 miliarde euro la 4,7 miliarde euro.


Marti, o sursa avizata a spus ca UniCredit va disponibiliza 700 de angajati din cadrul MIB. Aceasta divizie are in prezent 3.500 de angajati. Banca a refuzat sa comenteze.


Grupul francez Societe Generale este prezent in Romania prin BRD-SocGen , a doua banca de pe piata romaneasca dupa active. De asemenea, banca italiana UniCredit este prezenta pe piata romaneasca prin UniCredit Tiriac Bank, care detinea a sasea pozitie dupa active la finalul anului trecut, pe piata bancara din Romania.