Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Societe Generale afirma ca va supravietui actualelor turbulente de pe pietele financiare internationale

Societe Generale afirma ca va supravietui actualelor turbulente de pe pietele financiare internationale

Banca franceza Societe Generale SA a sustinut joi ca este suficient de puternica pentru a supravietui actualelor turbulente de pe pietele financiare internationale. 'Societe Generale a demonstrat in ultimele luni capacitatea de a rezista si de a merge mai departe, intr-un mediu neindurator iar acest fapt s-a realizat datorita activelor importante ale companiei', le-a declarat reporterilor Severin Cabannes, asistent al presedintelui bancii franceze.


Cea de a doua banca din Franta a raportat un declin de 63 de procente al profitului in trimestrul doi dupa ce deprecierile de active generate de criza creditelor de mare risc a determinat pierderi ale diviziei de investment-banking.


Cabannes a afirmat ca banca si-a intarit sistemele de 'risk management' dupa evenimentele cu care s-a confruntat la inceputul acestui an.


In luna ianuarie 2008, Societe Generale a anuntat ca a inregistrat pierderi record de 4,9 miliarde euro atribuite tranzactiilor neautorizate derulate de Jerome Kerviel, unul dintre traderii de la Societe Generale. In urma acestui scandal, Societe Generale a demarat un proces de restructurare a echipei manageriale.


Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din zona euro. Cu peste 150.000 de angajati in intreaga lume, grupul isi desfasoara activitatea in jurul a trei mari activitati: banca de retail si serviciile financiare (27 milioane de clienti), gestiunea de active si serviciile pentru investitori, domeniu in care Grupul Societe Generale se numara printre cele mai importante banci din zona euro, cu 2.583 de miliarde de euro in custodie si peste 434 miliarde de euro in gestiune.


BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 10 miliarde euro. Banca are peste 2,3 milioane clienti si opereaza o retea de peste 750 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB (aproximativ cinci miliarde euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1182 ori