Societe Generale a platit 18 milioane euro pentru Mobiasbanca din Moldova

Sambata, 17 Februarie 2007, ora 05:51
886 citiri

Societe Generale, actionarul majoritar al BRD, a platit 18 milioane de euro pentru 70 la suta din pachetul de actiuni al Mobiasbanca din Republica Moldova si continua procesul de achizitie al actiunilor minioritate, a anuntat vineri presedintele BRD Patrick Gelin, intr-un seminar pe probleme financiar-bancare la Predeal.

"Societe Generale a cumparat 70 la suta din pachetul majoritar al bancii din Moldova si acum deruleaza procedurile pentru achizitia pachetului detinut de actionarii minoritari. Procesul va dura aproximativ o luna. Cred ca o sa avem in scurt timp suta la suta din capitalul bancii dupa care va interveni o restructurare care va fi coordonata de BRD din Romania", a spus Patrick Gelin.

Achizitionarea Mobiasbanca din Moldova a fost anuntata recent in Raportul financiar pe 2006 al grupului francez Societe Generale in cadrul programului de extindere in Europa Centrala si de Est. Patrick Gelin a spus ca fiecare linie de business a BRD va lucra in sinergie cu liniile de business ale bancii din Moldova.

Mobiasbanca este condusa de un consiliu de administratie si un consiliu de supraveghere ale carui presedinte este Patrick Gelin. Din conducerea bancii din Moldova mai fac parte reprezentanti ai Societe Generale si un angajat al BRD. In consiliu de supraveghere va fi si Claudiu Cercel, director operatiuni de piata BRD.

Mobiasbanca este specializata pe activitate de retail si are o cota de piata de opt la suta in Republica Moldova si o retea de 60 de agentii mici. Patrick Gelin a apreciat piata moldoveneasca ca fiind una de risc ridicat si a precizat ca riscurile vor fi gestionate de BRD.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)