Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Societe Generale a lansat doua fonduri cu plasamente in industria de lux si in resurse

Societe Generale a lansat doua fonduri cu plasamente in industria de lux si in resurse

Grupul financiar francez Societe Generale a lansat doua noi fonduri de investitii prin divizia Societe Generale Asset Management (SGAM), unul specializat in plasamente in industria de lux si altul care va investi preponderent in resurse naturale, a informat, luni, un comunicat al grupului.

Cele doua noi fonduri sectoriale, SGAM Fund Equities Luxury & Lifestyle si SGAM Fund Equities Global Resources, vor fi incluse in SGAM Fund, un fond mutual (SICAV - fond de investitii cu capital variabil) al grupului financiar inregistrat in Luxemburg.

Lansarea face parte din strategia Societe Generale de a opera fonduri sectoriale, care sunt acum in numar de sapte. "In contextul in care ciclurile pietei au un impact foarte diferentiat asupra sectoarelor economice, aceasta extindere pe domenii permite investitorilor sa-si chibzuiasca portofoliul de investitii si sa obtina, astfel, cel mai bun randament", se arata in comunicat.

SGAM Fund Equities Luxury & Lifestyle va investi in companii din industria produselor de lux. "Fondul isi propune sa profite de cresterea puternica de pe piata produselor si serviciilor de top, mai ales de pe pietele emergente (in special China)", se arata in comunicat.

Fondul dedicat investitiilor in resurse naturale, SGAM Fund Equities Global Resources, este administrat de o echipa cu experienta mai ales in investitii in aur si in resurse energetice. Societe Generale are deja un fond specializat pe resurse de metale pretioase, SGAM Fund Equities Gold Mines, care a afisat un randament de 327,58% pe ultimii cinci ani, mult peste obiectivul fixat, de 195%.

Fondurile se adreseaza oricarui tip de client si sunt deocamdata autorizate doar in Luxemburg, insa "vor fi in curand disponibile si in alte tari in care fondurile mutuale administrate de SGAM sunt prezente", se mai arata in documentul citat.

Societe Generale Asset Management administra, la finele lunii septembrie 2006, fonduri de 345 miliarde euro in Europa, Statele Unite si Asia. Compania are 2.600 de angajati, din care 600 sunt manageri si analisti.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 707 ori