Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Societe Generale a inregistrat un "usor profit" in T4

Societe Generale a inregistrat un "usor profit" in T4

Societe Generale SA, cea de-a doua banca franceza din punct de vedere al capitalizarii, a anuntat ca a inregistrat un "usor profit" in al patrulea trimestru, dupa ce a suferit pierderi de circa 1,4 miliarde euro din deprecierea activelor si din provizioane, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Banca, ce nu a oferit o cifra exacta pentru profit, a castigat 87 milioane euro in aceeasi perioada din 2008. Analistii estimeaza un profit net de 850 milioane euro in al patrulea trimestru, potrivit datelor Bloomberg.


"Ne-am intarit etimarile legate de valoare activelor riscante", a declarat directorul financiar, Didier Valet, in cadrul unei conferinte.


"Suntem intr-o pozitie ce ne permite sa abordam cu optimism anul 2010".


Societe Generale, care a inregistrat pierderi de circa 10 miliarde euro din provizioane si din deprecierea activelor, a anuntat saptamana trecuta ca intentioneaza sa izoleze activele riscante intr-o divizie separata.


Institutia financiara avea la finalul lui 2009 active riscante in valoare totala de circa 37 miliarde euro.


Banca a anuntat ca veniturile din al patrulea trimestru din cadrul diviziei corporative si de investitii bancare au fost mai mici decat cele din al treilea trimestru, "ceea ce reflecta o activitate mai redusa a investitorilor dupa noiembrie si conditii mai putin favorabile in piete".


In al treilea trimestru, veniturile diviziei au avansat cu 43%, la 2,52 miliarde euro, exluzand deprecierile activelor. 


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1439 ori
Citeste mai multe despresociete generale profit active