Societe Generale a afisat un profit peste asteptari in T4

Joi, 18 Februarie 2010, ora 12:16
1055 citiri
Societe Generale a afisat un profit peste asteptari in T4

Societe Generale SA, cea de-a doua banca franceza din punct de vedere al capitalizarii, a afisat un profit net peste asteptari pentru al patrulea trimestru si a anuntat ca prevede o revenire a rezultatelor in acest an, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Profitul net a crescut la 221 milioane euro, de la 87 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat banca. Analistii estimau, in medie, un profit net de 127 milioane euro, potrivit Bloomberg.

Societe Generale a anuntat luna trecuta ca a inregistrat un "mic profit" in al patrulea trimestru, dupa un cost de 1,4 miliarde euro, legat de provizioane si de deprecierea activelor, in contextul crizei.

Grupul a beneficiat de un castig de 732 milioane euro, din crearea Amundi, o companie mixta de gestionare a activelor, infiintata alaturi de Credit Agricole SA.

In 2009, grupul a inregistrat un profit net de 678 milioane euro, de trei ori mai mic decat in anul precedent.

Rezultatul a depasit cu toate acestea estimarilor analistilor, care prevedeau, in medie, un profit de 605 milioane euro. Veniturile din afacerile de baza au sporit in 2009 cu 26,8%, la 24,9 miliarde euro.

"Anul 2010 ar putea fi marcat de o revenire puternica a rezultatelor financiare ale grupului", a anuntat Societe Generale, precizand ca "pierderile si deprecierile de active ar trebui sa fie mult mai mici decat in 2009".

Societe Generale vrea sa acorde dividende de 25 centi/actiune pentru 2009, fata de 1,2 euro/actiune in anul precedent.

Grupul Societe Generale este prezent si in Romania prin BRD-Groupe Societe Generale, BRD Sogelease IFN, BRD Finance IFN, BRD Asset Management SAI, BRD Corporate Finance, ALD Automotive, BRD Pensii, BRD Asigurari de Viata.

BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca, a raportat pentru 2009 un profit net consolidat in scadere cu 29% fata de anul precedent, la 812 milioane lei, in conditiile cresterii usoare a volumului de credite.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Societe Generale, # profit, # active, # provizioane , #stiri Societe Generale