Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Societe Generale a afisat un profit peste asteptari in T4

Societe Generale a afisat un profit peste asteptari in T4

Societe Generale SA, cea de-a doua banca franceza din punct de vedere al capitalizarii, a afisat un profit net peste asteptari pentru al patrulea trimestru si a anuntat ca prevede o revenire a rezultatelor in acest an, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Profitul net a crescut la 221 milioane euro, de la 87 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat banca. Analistii estimau, in medie, un profit net de 127 milioane euro, potrivit Bloomberg.


Societe Generale a anuntat luna trecuta ca a inregistrat un "mic profit" in al patrulea trimestru, dupa un cost de 1,4 miliarde euro, legat de provizioane si de deprecierea activelor, in contextul crizei.


Grupul a beneficiat de un castig de 732 milioane euro, din crearea Amundi, o companie mixta de gestionare a activelor, infiintata alaturi de Credit Agricole SA.


In 2009, grupul a inregistrat un profit net de 678 milioane euro, de trei ori mai mic decat in anul precedent.


Rezultatul a depasit cu toate acestea estimarilor analistilor, care prevedeau, in medie, un profit de 605 milioane euro. Veniturile din afacerile de baza au sporit in 2009 cu 26,8%, la 24,9 miliarde euro.


"Anul 2010 ar putea fi marcat de o revenire puternica a rezultatelor financiare ale grupului", a anuntat Societe Generale, precizand ca "pierderile si deprecierile de active ar trebui sa fie mult mai mici decat in 2009".


Societe Generale vrea sa acorde dividende de 25 centi/actiune pentru 2009, fata de 1,2 euro/actiune in anul precedent.


Grupul Societe Generale este prezent si in Romania prin BRD-Groupe Societe Generale, BRD Sogelease IFN, BRD Finance IFN, BRD Asset Management SAI, BRD Corporate Finance, ALD Automotive, BRD Pensii, BRD Asigurari de Viata.


BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca, a raportat pentru 2009 un profit net consolidat in scadere cu 29% fata de anul precedent, la 812 milioane lei, in conditiile cresterii usoare a volumului de credite.


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 864 ori