SocGen recomanda inchiderea pozitiilor pe termen lung luate fata de leu, forint si zlot

Vineri, 13 Martie 2009, ora 15:47
1349 citiri
SocGen recomanda inchiderea pozitiilor pe termen lung luate fata de leu, forint si zlot

Grupul bancar francez Societe Generale (SocGen) recomanda inchiderea pozitiilor pe termen lung luate pe euro, fata de leu, forint si zlot, anuntand ca a adoptat o atitudine neutra fata de monedele nationale din centrul si estul Europei, relateaza Reuters.

Cresterile puternice de pe pietele de capital, interventia bancii centrale a Elvetiei pentru a deprecia francul si speculatiile referitoare la actiuni asemanatoare ale bancii centrale a Japoniei furnizeaza o sustinere puternica pentru monedele de pe pietele emergente, potrivit unei note de cercetare de vineri a bancii.

"Am suspendat pozitiile noastre euro/coroana ceheasca, iar pozitiile noastre euro/zlot, euro/forint si euro/leu pe termen lung le-am inchis cu o serie de castiguri", mai precizeaza banca.

Banca centrala a Elvetiei a anuntat joi ca va vinde franci, in efortul de a deprecia moneda in crestere rapida.

Reprezentantii SocGen mai avertizeaza ca nu cred ca problemele principale ale regiunii au fost rezolvate. "Prin urmare, pastram recomandari negative pe termen mediu si cautam niveluri atractive, pentru a stabili noi pozitii pentru aceste valute", arata SocGen. 

#banca, # speculatii, # actiuni, # piata , #stiri Societe Generale