Seful Societe Generale: O recapitalizare a bancilor nu va rezolva criza

Sambata, 08 Octombrie 2011, ora 12:03
1583 citiri
Seful Societe Generale: O recapitalizare a bancilor nu va rezolva criza

O recapitalizare a bancilor europene nu este necesara si nu va rezolva principala criza a increderii in capacitatea zonei euro de a gestiona criza datoriilor, a declarat vineri Frederic Oudea, directorul general al Societe Generale.

Solicitand liderilor din zona euro sa rezolve criza din Grecia "cat mai repede posibil", Frederic Oudea a afirmat, intr-un interviu acordat Reuters Insider TV, ca principala problema pentru banci nu o reprezinta capitalul, ci situatia lichiditatilor, deoarece increderea pe pietele de finantare s-a redus.

"Principala problema este o criza de incredere in datoria suverana ... Important este sa fie rezolvata criza din Grecia cat mai repede posibil si apoi sa fie reconstruita increderea in capacitatea fiecarei banci din Europa de a-si reduce datoria. Parerea mea .. este ca potentiala recapitalizare nu va rezolva problema increderii in datoria suverana", a apreciat seful SocGen.

Declaratiile sale vin dupa ce Comisia Europeana a inceput sa pregateasca un plan pentru statele membre ce vizeaza coordonarea recapitalizarii bancilor.

Oudea a reafirmat ca SocGen, ale carei actiuni si-au pierdut aproape jumatate din valoarea lor in ultimele trei luni, nu are nevoie de o majorare de capital. Seful SocGen a insistat ca planul de vanzare de active, de miliarde de euro, va fi suficient pentru a atenua temerile pietelor.

Citeste continuarea pe Ziare.com

#recapitalizare banci, #criza grecia, #criza societe generale , #stiri Societe Generale