Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Revenirea cumparatorilor in pietele internationale de actiuni

Revenirea cumparatorilor in pietele internationale de actiuni
Chiar in conditiile in care grupul bancar francez Societe Generale dezvaluia ieri o pierdere exceptionala de 4.9 miliarde euro (peste $7 miliarde) din tranzactionarea frauduloasa a unor indici europeni de actiuni in 2007 si 2008, bursele europene au reusit sa creasca pe linie. Actiunile Societe Generale au afisat ieri o scadere de pret modesta (usor peste 4%).
Indicii compoziti americani Dow Jones Industrial Average si S&P 500 au castigat ieri 108.44 puncte (0.88%), pana la 12378.61, si respectiv 13.47 puncte (1.01%), pana la 1352.07.

La randul lor, pietele asiatice de actiuni au afisat azi dimineata cresteri in linie. Daca indicele reprezentativ al bursei din Hong Kong pierdea ieri 2.29% (dupa o depreciere de 8.65% marti si o crestere de 10.72% miercuri), Hang Seng a notat azi una dintre cele mai puternice cresteri asiatice, de 6.73%.

Bursele europene au avut astazi un start pozitiv, inregistrand la momentul finalizarii acestui material cresteri pe linie - desi mai putin importante decat cele din pietele asiatice.

Dupa o depreciere de peste 17% ieri, performanta de piata a asiguratorului american de bond-uri Ambac Financial Group Inc. va fi monitorizata cu interes de investitori astazi, pe fondul informatiei (neconfirmate inca) conform careia miliardarul Wilbur Ross ar putea incerca o achizitie.

Pretul actiunilor Ambac Financial Group Inc. a pierdut peste 51% pe 17 ianuarie, dupa ce retrogradarea rating-ului AAA a fost luata in discutie. Miercuri 23 ianuarie, insa, Ambac Financial Group Inc. a avut una dintre cele mai remarcabile performante bursiere de la New York Stock Exchange, pretul actiunilor notand la inchiderea sedintei de tranzactionare o apreciere de peste 71%.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 698 ori