Profiturile Societe Generale au scazut din cauza expunerii la datoria Greciei

Miercuri, 03 August 2011, ora 15:02
1387 citiri
Profiturile Societe Generale au scazut din cauza expunerii la datoria Greciei

Profiturile din al doilea trimestru ale Societe Generale, a doua banca din Franta, ca marime, au scazut, fata de anul trecut, cu 31%, la 747 milioane euro, ca urmare a expunerii la datoria suverana a Greciei, relateaza BBC News. 

Societe Generale a inregistrat pierderi de 395 de milioane de euro ca urmare a expunerii la datoria Greciei, banca detinand obligatiuni de stat elene de 2,65 miliarde euro, informeaza NewsIn.

De asemenea, SocGen a avertizat ca tinta de profit pentru 2012 va fi "dificil de atins", precizand ca rezultatele din al doilea trimestru al anului 2011 reflecta situatia economico-financiara globala.

Marti, BNP Paribas, banca franceza cu cea mai mare expunere la datoriile elene, a anuntat ca a pus deoparte 534 milioane euro pentru a acoperi pierderile asteptate legate de Grecia.

Bancile franceze sunt printre cei mai mari detinatori de obligatiuni de stat ale Greciei si au fost implicate in negocierile pentru al doilea pachet de asistenta financiara acordat acestei tari, pachet care include si sprijinul sectorului privat.

Ca urmare a programului de ajutor, bancile ar putea pierde 21% din valoarea obligatiunilor pe care le detin, mai noteaza BBC News.

#societe generale, # datoria greciei, # grecia datorii franta, # profit societe generale , #stiri Societe Generale