Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul SocGen din T2 se bazeaza pe investitii

Profitul SocGen din T2 se bazeaza pe investitii

Societe Generale SA, cea de-a doua banca franceza, estimeaza ca va inregistra un rezultat "pozitiv" in al doilea trimestru, ce se va sprijini pe afacerile din sectorul corporatist si de investitii, scrie Bloomberg, informeaza NewsIn.

Rezultatul net va fi afectat de deprecieri de active de 1,3 miliarde euro. De asemenea, nivelul capitalului de rang 1 (Tier 1), indicator cheie al soliditatii financiare a bancii, ar trebuie sa se situeze aproape de 9,2%, cat a fost raportat la finele lui martie.

Estimarile bancii vin in contextul in care cele mai mari institutii financiare au anuntat deprecieri de active de 1.470 miliarde dolari, in contextul celei mai grave crize financiare de la Marea Depresiune. Aceasta situatie le-a fortat sa ia 1.270 miliarde dolari de la stat si investitori, conform datelor Bloomberg.

Actiunile bancii s-au apreciat anul acesta cu 5,3% pe piata din Paris, ceea ce confera institutiei financiare o valoare de piata de 22 miliarde euro. Banca isi va publica rezultatele financiare pentru al doilea trimestru in 5 august.

La 10:35 ora Romaniei, titlurile bancii de depreciasera cu 2,64%, la 36,905 euro/titlu.

Societe Generale a raportat pierderi de 278 milioane euro in primul trimestru, din cauza deprecierilor de active si a provizioanelor pentru imprumuturi riscante.

In primul trimestru din 2008, banca inregistrase castiguri de 1,1 miliarde euro, iar analistii chestionati de Bloomberg mizasera pe un profit de 332 milioane euro in trimestrul I din 2009.

Societe Generale este prezenta in Romania prin BRD SocGen (BRD), care a obtinut in primul trimestru din 2009 un profit net de 210 milioane lei (49 milioane euro), in scadere cu 19% fata de intervalul similar al anului trecut, in special pe fondul cresterii semnificative a costului riscului de credit.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 794 ori
Citeste mai multe despreprofit socgen investitii afaceri