Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posta construieste cea mai mare cladire de dupa Ceausescu

Posta construieste cea mai mare cladire de dupa Ceausescu
Compania Nationala A"Posta RomanaA" SA (CNPR) participa la construirea celeimaimari cladiri din Bucuresti dupa Casa Poporului, reprezentand un centru de afaceri care va avea o suprafata desfasurata de 44.000metri patrati.Constructia va consta din doua cladiri, una de 16 etaje si cealalta de 14 etaje, precumsi din trei nivele subterane de locuri de parcare.
Potrivit domnului Dan Mihai Toader, presedintele - director general al A"Postei RomaneA", proiectul de constructie a viitorului imobil este gestionat de compania A"ImopostDevelopmentsA" SA, actionariatul careia este compus, in proportie de cate o treime, din A"Posta RomanaA", Institutul de Cercetare, Proiectare si Productie Experimentala in Domeniul Constructiilor si Materialelor de Constructii (A"ProcemaA") si A"ComnordA", companie care proiecteaza si realizeaza constructii civile si industriale, prestand servicii in domeniul constructiilor.

Directorul general al CNPR a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca A"Posta RomanaA" contribuie la acest proiect cu terenul in suprafata de 8.000 metri patrati, evaluat la 5 milioane de euro, celelalte doua companii aportand in numerar fiecare cate 5 milioane de euro.

Pentru realizarea business-center-ului a fost contractat un credit de la A"BRD A- Groupe Societe GeneraleA", in valoare de 35milioane de euro, pentru o perioada de 12 ani, cu o dobanda de 4%. Conducerea CNPR estimeaza ca aceasta constructie va aduce A"Postei RomaneA" un profit anual de 3-4 milioane de euro rezultat din chiriile pe care le vor plati companiile pentru spatiile din acest sediu.

Domnul Toader a precizat ca, in prezent, pe acest teren, situat in centrul Capitalei, se afla o cladire veche, nelocuita din anul 1998, care urmeaza sa fie demolata. Domnia sa a precizat ca, de curand, au fost rezolvate toate litigiile existente, civile si in contencios administrativ, privind nemultumirile referitoare la organizarea licitatiei pentru valorificarea imobilului, urmand ca, in perioada urmatoare, sa inceapa constructia imobilului care va fi finalizat in cel mult 24 de luni de la demararea constructiei.

Conform directorului general al CNPR, proiectul dispune de toate autorizatiile necesare (de demolare si construire) din partea Primariei.

Ana Batca
Bursa

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 755 ori