Patrick Gelin va fi inlocuit de Guy Poupet

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 14:06
1635 citiri
Patrick Gelin va fi inlocuit de Guy Poupet

Presedintele-director general al BRD - Groupe Societe Generale (BRD), Patrick Gelin, se va retrage, incepand cu luna ianuarie a anului viitor, de la conducerea institutiei de credit si va fi inlocuit de Guy Poupet.

Guy Poupet va conduce, incepand cu 1 ianuarie 2010, atat structura de decizie executiva a bancii (Comitetul de Directie), din care fac parte si directorii generali adjuncti Petre Bunescu, Sorin-Mihai Popa, Herve Barbazange si Claudiu Cercel, cat si Consiliul de Administratie, in cadrul caruia va avea un mandat de patru ani, potrivit unui comunicat al BRD, informeaza Mediafax.

Actionarii bancii au fost convocati la 14 decembrie pentru a aproba preluarea functiilor de conducere de catre Poupet.

Guy Poupet are 57 de ani si lucreaza in cadrul Grupului Societe Generale din anul 1975. Si-a inceput cariera ca inspector, iar apoi, din 1983, a ocupat pozitii de top management in filialele grupului din Argentina (director general adjunct al Banco Supervielle), Senegal (director general al Societe Generale de Banque en Senegal), Cehia (vicepresedinte si director general adjunct al Komer?ni Banka) si Egipt (vicepresedinte si director general al National Societe Generale Bank).

In varsta de 64 de ani, Patrick Gelin lucreaza la Societe Generale din anul 1970, ocupand functii de conducere atat in reteaua franceza a bancii, cat si in cea internationala.

Patrick Gelin a fost intre 1979 si 1983 seful Departamentului Sindicalizari din centrala Societe Generale.

Din 1983 pana in 1986 a fost Commercial Manager al SG Londra, iar din 1986 pana in 1989 a condus Societe Generale Olanda, in calitate de director general.

Din 1989 pana in 1998 Gelin a condus Grupul de agentii din Haut de Seine, precum si grupul de agentii pentru clientela corporate din Paris.

In 1998, Patrick Gelin a fost numit director general al Societe Generale Marea Britanie, iar din aprilie 2001 conduce BRD in calitate de director general, functie pe care o cumuleaza in octombrie 2004 cu cea de presedinte al Consiliului de Administratie.

Gelin l-a inlocuit la conducerea BRD pe Bernard Caussignac.

BRD - Groupe Societe Generale a inregistrat dupa primele noua luni un profit net de 660,2 milioane de lei, in scadere cu 19%, ca urmare a cresterii provizioanelor de aproape trei ori, la 673 milioane lei (159 milioane euro).

In acelasi interval, activele bancii au scazut cu 2,7%, la 47,9 miliarde lei (11,4 miliarde euro), fata de valoarea de la finele anului trecut, de 49,2 miliarde lei.

Potrivit celor mai recente raportari, Societe Generale detine 59,28% din actiunile BRD, iar cele cinci societati de investitii financiare (SIF) au fiecare aproape cate 5% din titlurile bancii. Actiunile BRD au inchis sedinta bursiera de marti in stangare la 13 lei pe unitate. La acest pret institutia de credit are o capitalizare de 9,05 miliarde de lei. 

#Patrick Gelin, # Guy Poupet, # inlocuire, # conducere , #stiri Societe Generale