Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's scade ratingul grupului Societe Generale

Moody's scade ratingul grupului Societe Generale

Agentia de evaluare financiara Moody's a coborat marti de la 'B-' la 'C+' ratingul de putere financiara al grupului Societe Generale si a confirmat ratingurile 'Aa2' pentru depozite si pentru datoriile pe termen lung, arata un comunicat Moody's.

Perspectivele tuturor ratingurilor grupului Societe Generale raman negative.

Revizuirea ratingurilor grupului a fost determinata de deteriorarea mediului macroeconomic in principalele piete ale Societe Generale.


Coborarea ratingului de putere financiara la 'C+' arata o reducere a eficientei operationale a bancii, precum si volatilitatea profitabilitatii, in ton cu fluctuatiile pietei.


Agentia de evaluare financiara a precizat ca ratingurile grupului BRD SocGen nu sunt afectate de modificarea ratingurilor bancii mama.


Ratingul depozitelor in lei ramane la A2/Prime-1, ratingul depozitelor in valuta la Baa3/Prime-3, iar ratingul de putere financiara la 'D+'. Toate ratingurile grupului BRD au perspective stabile.

Moody's a modificat ultima oara ratingurile BRD pe 11 mai 2007, cand ratingul de putere financiara a fost urcat de la 'D' la 'D+', ca urmare a implementarii unei noi metodologii de evaluare.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1641 ori
Citeste mai multe despreMoody's rating BRD Societe Generale