Jerome Kerviel, primul interviu la un an dupa scandalul Societe Generale

Sambata, 07 Februarie 2009, ora 14:41
1128 citiri

Jerome Kerviel a acordat primul interviu dupa un an de la scandalul Societe Generale. Le Figaro a publicat extrase din interviul pe care fostul trader, acuzat ca a pagubit grupul bancar francez de 4,9 miliarde de euro, l-a acordat postului de radio RTL.

Tanarul de 32 de ani a vorbit despre faptul ca personalitatea sa a fost coplesita de avalansa mediatica din jurul cazului sau: "Au fost scrise si spuse multe lucruri complet false despre mine, despre viata mea". Din momentul in care imaginea sa a intrat in vizorul presei totul s-a intamplat foarte repede pentru Kerviel. "Aveam impresia ca joc intr-un film si nu intelegeam de ce m-au parasit chiar atunci", a spus el, referindu-se la persoanele care cunosteau detaliile actiunilor sale.

De-a lungul intregului interviu ex-traderul a ramas in defensiva, subliniind faptul ca superiorii sai ierarhici erau la curent cu ingineriile sale financiare: "Totul era vizibil. Pozitiile mi le luam de fata cu toata lumea, cu sefii mei. (...) Credeti ca o operatiune de 15 miliarde de euro trece neoservata si ca banca nu-si pune nicio intrebare?"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#despre, #sale, #fost, #care, #faptul, #subliniind, #ingineriile, #defensiva, #superiorii, #ierarhici , #stiri Societe Generale