Investitii IMM, sprijinite de stat

Miercuri, 28 Iunie 2006, ora 04:57
978 citiri

Firmele mici si mijlocii pot depune in perioada 31 iulie 2006 - 25 august 2006, la Banca Comerciala Carpatica, cereri de finantare a investitiilor, in cadrul unui program de sustinere a IMM-urilor derulat de Agentia pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC).Programul are un buget alocat pentru anul 2006 de 44,525 milioane lei si are ca obiectiv sustinerea investitiilor realizate de firmele nou-infiintate si de IMM-urile din sectoarele economice prioritare si cresterea volumului de activitate si a competitivitatii din aceste sectoare. Beneficiarii eligibili trebuie sa isi desfasoare activitatea in Romania, sa aiba capital social privat si sa nu aiba restante la bugetul de stat, bugetele speciale si bugetele locale.

In plus, firmele trebuie sa raporteze o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane de euro, echivalent in lei, sau sa detina active totale care nu depasesc echivalentul in lei a 43 milioane de euro.

Finantarea acordata unei firme nou-infiintate si microintreprinderi nu va depasi echivalentul in lei a 10.000 euro, exclusiv taxa pe valoarea adaugata si in acelasi timp nu va acoperi mai mult de 60% din valoarea proiectului de investitii.

Pentru firmele mici si mijlocii, finantarea nu poate depasi echivalentul in lei a 50.000 euro, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, si in acelasi timp nu poate acoperi mai mult de 60% din valoarea proiectului de investitii.

Banca va acorda beneficiarului eligibil un credit de finantare, pe termen mediu sau lung, care va acoperi minim 25% din valoarea proiectului de investitii.

Contributia proprie a beneficiarului eligibil trebuie sa fie de minim 15% din valoarea proiectului de investitii, in natura sau in numerar.

Finantarea nerambursabila poate fi utilizata pentru achizitionarea de active corporale si necorporale, precum terenuri, cladiri, constructii, masini, utilaje si echipamente, mijloace de transport de marfuri, brevete de inventie, licente, dar si pentru constructia, reconstructia, extinderea sau modernizarea de active corporale direct legate de realizarea proiectului de investitii.

Se pot finanta numai achizitiile de masini, utilaje, echipamente, mijloace de transport de marfuri care sunt noi. Inregistrarea documentelor se va face in ordinea sosirii.

Bloombiz

BRD-Groupe Societe Generale a introdus pe piata oferta Concentrat pentru IMM-uri - Ristoretto IMM

Oferta contine trei pachete de produse si servicii - Go, Master si Easy. Pachetul "Go" contine credite pentru investitii, prin care se pot obtine maximum 75.000 lei, sau pentru finantarea activitatilor curente, care pun la dispozitia micilor intreprinderi pana la 35.000 lei. Gama "Master" include o linie de credit pentru acoperirea necesitatilor de capital de lucru in activitatea curenta, un credit pe card, un credit pentru dezvoltare si un credit pentru investitii. Pachetul "Easy" reprezinta un credit instant de 1.500 lei, pe card business, pe o perioada de doi ani. Pentru intreprinderile mijlocii, BRD a lansat oferta "Simplis", care include credite pe termen scurt, credite de investitii si facilitati de creditare pe termen mediu, care pot fi garantate prin Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM. Finantarea prin aceste produse ajunge pana la 400.000 lei. Romania Libera