Increderea germanilor in economie a scazut din nou

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 16:30
1145 citiri
Increderea germanilor in economie a scazut din nou

Indicele ZEW al increderii in economia germana a scazut in ianuarie mai puternic decat estimau analistii, in contextul in care ritmul revenirii economiei a inceput sa incetineasca, relateaza Bloomberg, scrie NewsIn.

Centrul ZEW pentru Cercetare Economica Europeana a anuntat ca indicatorul care masoara asteparile investitorilor si analistilor a scazut in ianuarie la 47,2 puncte, de la 50,4 puncte in luna precedenta, cel de-al patrulea declin consecutiv.

Cea mai mare economie europeana a stagnat probabil in trimestrul ce s-a incheiat in luna decembrie, dupa ce a crescut in al doilea si in al treilea trimestru din 2009.

Cererea interna ar putea scadea, in contextul in care programele de stimuli, in valoare totala de 85 miliarde euro, se apropie de final.

Cu toate acestea, banca centrala a anuntat luni ca perspectivele imbunatatite ale exporturilor vor mentine revenirea intacta.

"Nu este atat de rau cum pare la o prima vedere. Este inca la un nivel inalt si in ton cu estimarile noastre, ce sustin ca revenirea va continua, desi intr-un ritm mai lent in acest an", a declarat Klaus Baader, analist in cadrul Societe Generale.

Economia germana s-a comprimat cu 5% in 2009, cea mai slaba performanta de dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Metro, cel mai mare retailer german, a estimat pe 12 ianuarie ca mediul economic va ramane dificil in acest an.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#germani, #economie, #incredere , #stiri Societe Generale