FP incepe plata dividendelor, de 1,1 miliarde lei

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 13:35
1284 citiri
FP incepe plata dividendelor, de 1,1 miliarde lei

Fondul Proprietatea (FP) incepe luni plata dividendelor, in valoare totala de 1,1 miliarde de lei, pentru profiturile inregistrate in 2008 si 2009, peste 500 de milioane de lei din aceasta suma revenind statului, in timp ce peste 4.000 de persoane fizice si juridice vor incasa diferenta, transmite NewsIn.

Astfel, vor primi un dividend brut de 0,0816 lei/actiune toti actionarii Fondului la data de 27 septembrie. Valoarea neta se ridica la 0,068 lei/actiune.

BRD Societe Generale este banca selectata de Fondul Proprietatea pentru serviciile necesare derularii procesului de distribuire a dividendelor.

Statul a promis, la crearea Fondului, ca va lista FP in cel mai scurt timp la bursa din Bucuresti si pe o piata internationala, ceea ce ar fi permis actionarilor sa isi poata valorifica usor titlurile cu care au fost despagubiti, insa termenul de listare a fost mereu amanat.

Franklin Templeton a preluat oficial la sfarsitul lunii septembrie mandatul de administrare a activelor Fondului Proprietatea, estimate la 14,6 miliarde de lei sau 3,4 miliarde de euro. Reprezentantii companiei au anuntat vineri ca vor respinge orice incercare nefondata de amanare a platii dividendelor la FP sau a datei de listare a Fondului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fond, #proprietatea, #plata, #dividende, #miliarde, #lei , #stiri Societe Generale