Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Elvila absoarbe Camivex si isi majoreaza capitalul social la 40,54 milioane lei

Elvila absoarbe Camivex si isi majoreaza capitalul social la 40,54 milioane lei

Elvila SA va fuziona prin absorbtie cu societatea de inchiriere a bunurilor imobiliare Camivex SA, controlata de omul de afaceri Viorel Catarama, iar in urma fuziunii capitalul social al producatorului de mobila se va majora la 40,54 milioane lei.

Patrimoniul companiei absorbite, Camivex, va fi transmis societatii Elvila, atat in raporturile dintre cele doua societati, cat si in raporturile cu tertii. De asemenea, actionarii Camivex vor primi in schimbul a 25 titluri o actiune la Elvila.

Producatorul de mobila Elvila a planificat, pentru anul viitor, investitii de aproximativ 12 milioane euro, pentru constructia a doua magazine, unul la Cluj si altul la Timisoara, potrivit presedintelui companiei, Viorel Catarama.

Noile magazine vor avea o suprafata de aproximativ 10.000 metri patrati, fiecare. Producatorul roman de mobila va incepe, anul acesta, constructia unei fabrici noi de mobila in care va investi aproximativ 4,2 milioane euro si care va fi teminata in 2008, insa locatia exacta a fabricii nu a fost inca decisa.

Presedintele Elvila a spus ca, pana ce compania sa nu isi va atinge obiectivul de a avea cate un magazin in majoritatea oraselor din tara, nici nu se gandeste sa incerce sa intre pe pietele externe de mobila.

El a precizat ca, daca nu se va putea indeplini planul de deschidere al celor zece magazine din tara specializate pe anumite categorii de mobila, compania se va rezuma macar la modernizarea magazinelor deja existente.

Cel mai important proiect de anul acesta al Elvila este dechiderea unui centru comercial cu o suprafata de 6.000 de metri patrati, care va fi inaugurat la Ploiesti, in ultima parte a anului, cel mai probabil in lunile septembrie sau octombrie.

Valoarea investitiei se situeaza in jurul sumei de 4,5 milioane de euro, iar proiectul se va desfasura in paralel cu deschiderea altor zece magazine in tara.

Actionarul principal al producatorului de mobila este Serlo Ltd. cu 57,48% din capitalul social. Omul de afaceri Viorel Catarma detine 32,75% din titlurile Elvila.

Camivex este controlata de Catarma, care detine 40,65% din capitalul social. Alti actionari mai sunt Elvila SA cu 20,73%, Societe Generale cu 18,88%, Ghiorge Catarama cu 10% si altii.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 872 ori