Credit pentru lansarea proiectului imobiliar Baneasa

Miercuri, 02 August 2006, ora 03:18
848 citiri

Societatea Baneasa Business&Technology Park din Bucuresti va contracta un credit in valoare de cel mult sapte milioane de euro de la BRD-Group Societe Generale pentru inceperea lucrarilor de constructie a birourilor din cadrului proiectului imobiliar Baneasa. Imprumutul aprobat de actionari la data de 3 iulie va fi rambursat pana la finele anului.Creditul in euro sau in lei are o dobanda de EURIBOR la 3 luni plus 1,85 % pe an, in cazul tragerilor in euro, si de BUBOR la 3 luni plus 0,75% pe an pentru utilizari in lei. Baneasa Investments detine 35% din actiunile Baneasa Business&Technology Park. Firma Concavo Trading, inregistrata in Cipru, controleaza 64,7% din titlurile societatii.

Actionarii Baneasa Business&Technology Park au decis, totodata, majorarea de principiu a capitalului social, prin emisiune de noi actiuni, in schimbul aporturilor actionarilor. Baneasa Investments, detinuta de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB) si un grup de firme controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, participa la majorarea capitalului cu un aport in natura, constand in dreptul de proprietate asupra unui teren intravilan cu o suprafata de 45,3 hectare amplasat pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti.

Valoarea terenului va fi stabilita in baza unui raport de evaluare. Ceilalti actionari ai firmei vor participa cu numerar la majorarea capitalului. In noiembrie 2005, dezvoltatorii proiectului Baneasa au anuntat ca primele doua cladiri de birouri din cadrul Baneasa Business&Technology Park vor insuma 30.000 de metri patrati si vor fi finalizate la inceputul anului 2007, printr-o investitie estimata la 35 de milioane de euro.

Baneasa Business&Technology Park va fi dezvoltat, pe o perioada de cinci ani, in mai multe etape, pe un teren cu o suprafata de 12 hectare, si va cuprinde 11 cladiri de birouri din clasa A si A plus, cu o suprafata totala de 160.000 de metri patrati. Valoarea totala a proiectului este estimata la 250 de milioane de euro, finantarea urmand sa fie asigurata din credite bancare si sumele reinvestite de dezvoltatori. Parcul de afaceri va cuprinde, de asemenea, un hotel cu 300 de camere si centru de conferinte, restaurante, baruri, cafenele si un club de sport. Proiectul va fi completat de parcari supra si subterane.

Proiectul Baneasa, estimat la 1,2 miliarde euro, a fost lansat in iunie 2005 si va fi realizat etapizat, pana in 2015, in partea de nord a Bucurestiului, pe un teren cu o suprafata de 221 hectare, incluzand birouri, centre comerciale (mall, hypermarket, magazin de mobila, bricolaj, articole sport, galerii de mobila, etc, pe o arie de 200.000 de metri patrati) si 3.000 de apartamente in vile, case individuale sau colective.

Bloombiz