Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Creste perioada de finantare la contractele in leasing

Creste perioada de finantare la contractele in leasing

Ponderea contractelor de leasing cu o maturitate de patru-cinci ani este in crestere fata de anii anteriori, observandu-se o tendinta de crestere a perioadei de finantare. A"Accesul mai usor la sursele de finantare pentru societatile de leasing reprezinta unul dintre motivele pentru care durata contractelor s-a maritA", a declarat directorul BRD Sogelease, Jean Paul Decrock, la un seminar privind piata auto dupa integrarea in Uniunea Europeana, eveniment organizat de A"Ziarul FinanciarA", BRD A- Groupe Societe Generale si BRD Sogelease.

Acest lucru este deja vizibil in portofoliile companiilor de leasing membre ale Asociatiei de Leasing Bancar (ALB), numarul contractelor cu termen intre trei si cinci ani depasind nivelul inregistrat pe intreg anul 2004, pana la 42,66% din totalul contractelor la sfarsitul primului semestru. Ponderea finantarilor pe o perioada de 1-3 ani a scazut de la 59,52% in 2004, la 46,13% la finele lunii iunie 2005,

in timp ce contractele incheiate pentru mai mult de cinci ani detin 8,1% din portofoliile membrilor ALB.

Potrivit lui Decrock, societatile de leasing se orienteaza cu preponderenta catre clientii corporativi, avand o penetrare destul de redusa pe segmentul de retail, in comparatie cu creditul bancar. Astfel, companiile detin 90% din totalul contractelor societatilor de leasing membre ALB, in timp ce sectorul de retail si cel public ocupa 7%, respectiv 3%. A"Speram ca dobanzile sa scada in continuare, avand experienta unei piete mature si tinand cont ca acestea au cunoscut o diminuare de la 45% in anul 1995, la 8,5% in prezentA", a adaugat directorul BRD Sogelease.

Gandul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 645 ori