Conducerea Societe Generale cedeaza in fata criticilor si renunta la stimulentele in actiuni

Vineri, 20 Martie 2009, ora 15:40
1337 citiri
Conducerea Societe Generale cedeaza in fata criticilor si renunta la stimulentele in actiuni

Banca franceza Societe Generale a anuntat, vineri, ca directorii bancii au renuntat la optiunile de cumparare de actiuni (stock-options) aprobate de consiliul de administratie, cedand in fata criticilor guvernului si opiniei publice, relateaza Les Echos.

Intr-un comunicat publicat vineri dupa-amiaza, Societe Generale precizeaza ca, "pentru a favoriza o reintoarcere la o mai mare senitatate in dezbaterea privind remuneratia pe termen lung a conducerii", directorii se angajeaza sa renunte la aceste optiuni de cumparare de actiuni "atat timp cat Societe Generale beneficiaza de un ajutor in fonduri proprii de la stat".

Miercuri, Societe Generale a anuntat ca, in 9 martie, consiliul sau de administratie a aprobat un nou plan de stock-options "in cadrul propunerilor votate in adunarea generala (a actionarilor) din 27 mai 2008".

Planul a fost puternic criticat de oficiali guvernamentali si de parlamentari in ultimele doua zile. Ministrul francez al economiei, Christine Lagarde, ceruse inca de miercuri conducerii bancii sa nu-si exercite optiunile de cumparare, atat timp cat statul sustine grupul.

Autoritatile franceze au acordat Societe Generale 1,7 miliarde euro in decembrie 2008, in cadrul unui plan de ajutor bancar. Potrivit planului de stock-options, presedintele bancii, Daniel Bouton, ar fi urmat sa primeasca un pachet de 70.000 de optiuni conditionate de cumparare de actiuni, directorul general Frederic Oudea - 150.000 de stock-options, iar directorii generali adjuncti Didier Alix si Severin Cabannes - cate 50.000 fiecare.

In total, aceste stock-options reprezinta 0,06% din capitalul bancii, a tinut sa precizeze aceasta, intr-un comunicat.

Societe Generale, cu afaceri si pe piata romaneasca, unde controleaza BRD-Groupe Societe Generale, este pe locul cinci in topul bancilor din zona euro, cu active gestionate de 336 miliarde euro la finalul anului trecut, si pe locul trei dupa valoarea activelor totale, care au ajuns in decembrie la 2.560 miliarde euro. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, # zona euro, # active , #stiri Societe Generale