Chinezii ne pregatesc o noua criza economica

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 10:41
2279 citiri
Chinezii ne pregatesc o noua criza economica

China exporta inflatie, avertizeaza specialistii de la Societe Generale, care au intocmit un raport prin care compara situatia din statul chinez cu un joc de domino. In opinia analistilor financiari de la Soc Gen, trecerea Chinei la o economie bazata pe consum ar determina o cerere mai mare pe piata interna, fapt ce ar antrena cresterea preturilor.

"Aceasta dinamica este la fel de inevitabila precum gravitatia", comenteaza analistii financiari. Cererea de petrol si otel a Chinei a determinat cresterea preturilor pe aceste piete. Acum acelasi lucru se intampla si pe piata produselor din bumbac si a produselor alimentare.

Cele mai afectate vor fi pietele dezvoltate, precum SUA, unda de soc urmand sa se resimta si va lovi cu adevarat in 2012, se arata in raportul Societe Generale.

Reuters arata recent, in cadrul unei analize, ca majorarea salariilor din China, cresterea inflatiei si aprecierea yuanului ar putea provoca o sursa de inflatie la nivel global.

Pana acum, statul chinez a contribuit la mentinerea unei rate scazute a inflatiei in Occident, ca urmare a unei forte de munca ieftine si numeroase, precum si din cauza unei monede nationale slabe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum a anunțat scumpirea dulciurilor sfârșitul unei epoci într-una dintre marile economii globale
Cum a anunțat scumpirea dulciurilor sfârșitul unei epoci într-una dintre marile economii globale
După criza cauzată de pandemia de coronavirus, inflația galopantă a afectat chiar și una dintre cele mai rezistente economii ale lumii. Pentru Japonia, șocul a început în 2022, când o...
#china, #criza economica, #criza, #inflatie, #societe generale , #stiri Societe Generale