BRD, presata sa-si creasca profitul din retail in Romania

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 10:51
1711 citiri
BRD, presata sa-si creasca profitul din retail in Romania

Societe Generale, a doua banca din Franta ca marime si proprietara bancii romanesti BRD, tinteste cresterea profiturilor din retail in filialele din Romania si Rusia.

Divizia internationala de retail Societe Generale a suferit pierderi in cel de-al doilea trimestru, crescand temerile cu privire la posibilele vulnerabilitati ale grupului in contextul crizei datoriilor suverane din Europa.

"Este crucial ca la sfarsitul lui 2013 sa aratam ca divizia internationala de retail creste si aduce mai mult profit decat o face in prezent", a declarat Frederic Oudea, CEO-ul Societe Generale, pentru Financial Times, citat de Reuters.

In plus, BRD si divizia ruseasca a Societe Generale vor trebui sa-si intensifice activitatea in sectorul corporate, si sa incerce scaderea pierderile provenite din creditele nerentabile.

Societe Generale tinteste reducerea costurilor si vanzarea unei parti din active pentru a-si creste profitabilitatea. Reprezentantii bancii mizeaza pe o majorare a profitului la un nivel satisfacator dupa 2013, dar nu la nivelul pe care l-a cunoscut anterior crizei economice, a mai adaugat Oudea.

Profitul BRD din prima jumatate a anului a fost in scadere din 2010, cand a atins suma de 366.9 milioane lei. In 2011 s-a micsorat cu 23,3% la 282 de milioane RON, iar anul acesta a scazut de sapte ori, pana la 39,4 milioane.

Profitul redus din primul semestru a fost cauzat de reducerea veniturilor si costul ridicat al riscului, in trimestrul doi al lui 2012 BRD suferind o pierdere neta de 43,6 milioane lei.

BRD este in cadere libera: Profit de sapte ori mai mic in primul semestru din 2012

#profit brd, #profit societe generale, #profit Societe Generale Oudea, #Societe Generale Romania Rusia , #stiri Societe Generale