Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BRD anunta un nou fond Societe Generale Private Equity pentru Romania

BRD anunta un nou fond Societe Generale Private Equity pentru Romania

BRD A- Groupe Societe Generale si Societe Generale Asset Management Alternative Investments (SGAM AI), divizia de managment alternativ de capital a companiei mama, au anuntat astazi infiintarea unui nou fond de investitii destinat si companiilor romanesti. Fondul, cunoscut ca SGAM Eastern Europe, succede fondului SG Romania, care si-a incheiat activitatea.

Patrick Gelin, Presedinte - Director General al BRD, anunta subscrierea fondului la 100 milioane A€ fata de tinta stabilita la 150 milioane A€, considerandu-l o sursa binevenita de capital si sustinere pentru firmele mijlocii romanesti. A"Infiintarea noului fond confirma angajamentul Grupului nostru de a sustine nevoile financiare ale companiilor romanesti. Suntem deja unul dintre liderii acestei piete. Acest fond suplimenteaza capitalul disponibil pentru sustinerea companiilor romanesti in crestere locala si internationalaA", a afirmat Patrick Gelin.

Investitorii in Fond sunt Societe Generale si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, institutii europene si persoane fizice. Partenerul care conduce fondul in Bucuresti, Leo Gherghina, a declarat: A"Din experienta de 11 ani pe care o am pe piata romaneasca de capital, consider ca acest Fond ofera o resursa unica pentru companiile locale, si aceasta nu doar prin capitalul necesar cresterii afacerilor, ci si prin numele investitorului, un partener puternic, capabil sa ajute extinderea in Romania sau in regiune. Existenta unui partener potrivit, care sa ii ajute in dezvoltarea afacerilor dincolo de granitele romanesti va fi un factor important, pentru ca Romania se integreaza in Uniunea Europeana si companiile incep sa priveasca in afara granitelor, spre noi piete.A"

William R. Watson, Chief Investment Officer, a afirmat ca Fondul se intereseaza in mod activ asupra investitiilor din Romania. Descriind activitatea Fondului, William R. Watson a spus: A"Cautam companii in crestere, care se vor dezvolta puternic impreuna cu economia romaneasca in anii urmatori. Nu ne limitam la o anumita industrie in particular. Cautam companii care sunt jucatori importanti in sectorul lor si care planuiesc sa se extinda si sa creasca pe plan local sau regional. Ne dorim sa fim parteneri reali ai managementului si actionarilor in procesul de construire a valorii companiei pe termen mediu.A"

Dl. Leo Gherghina a adaugat: A"In principiu, cautam companii unde putem investi intre 5 si 15 milioane A€ in capitalul propriu. Investitia poate fi facuta pentru sustinerea unui plan de extindere sau a unei achizitii. Uneori cumparam actiuni de la un actionar existent. De exemplu, discutam cu un actionar care doreste sa realizeze un profit din afacerea existenta, dar vrea sa continue ca actionar si manager, deoarece compania sa continua sa creasca. Agream situatiile in care putem pune resursele noastre la dispozitia unui manager experimentat, in asa fel incat afacerea sa continue sa creasca.A"

Dl. Watson a concluzionat: A"Echipa noastra de profesionisti a fost implicata in peste 35 de companii in Europa Centrala, intre care 15 erau din Romania. Am vazut genul de investitii care functioneaza si stim cum sa ajutam companiile sa reuseasca. Cu un mediu economic ce se afla acum in cel mai favorabil moment din ultimii cativa ani A- in special in Romania A- credem ca este o perioada excelenta pentru investitii.A"

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 796 ori