Actiunile europene, cel mai amplu declin din martie 2009

Vineri, 19 August 2011, ora 09:26
1018 citiri
Actiunile europene, cel mai amplu declin din martie 2009

Cel mai grav afectate au fost titlurile germane, evolutie atribuita de traderi impactului interzicerii tranzactiilor de tip short-selling asupra actiunilor financiare din alte state europene, dar si intensificarii temerilor legate de incapacitatea politicienilor de a veni cu un plan de rezolvare a crizei datoriilor suverane din zona euro.

Sectorul bancar, expus la criza datoriilor din zona euro, a inregistrat o scadere de 6,6% si un declin de 29,7% de la inceputul acestui an.

Printre bancile ale caror actiuni au scazut puternic se afla Barclays si Societe Generale, ambele cu 11,6%.

In Germania, titlurile Commerzbank au coborat cu 10,5%.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a inchis in scadere cu 4,9% si a consemnat cea mai grava cadere dupa martie 2009.

"Piata incepe sa ia in calcul o recesiune. Datele publicate de Rezerva Federala din Philadelphia sunt absolut abominabile", a delcarat Michael Hewson, analist la CMC Markets.

Indicele privind activitatile de afaceri calculat de Rezerva Federala din Philadelphia a scazut la -30,7 puncte, de la 3,2 puncte in iulie. Analistii anticipau ca indicele va urca la 3,7 puncte.

Date separate au aratat ca vanzarile de locuinte din SUA au scazut in mod neasteptat in iulie.

Alti factori care au influentat negativ bursele internationale sunt un anunt al Rezervei Federale (Fed) a statului american New York privind analizarea vulnerabilitatii subsidiarelor din SUA ale bancilor europene la o posibila escaladare a presiunilor financiare, revizuirea in scadere a estimarilor Morgan Stanley privind perspectivele economiei mondiale si cresterea peste asteptari a numarului de cereri pentru indemnizatii de somaj in SUA.

Indicele londonez FTSE100 a pierdut 4,49%.

Bursa din Frankfurt a inchis in scadere cu 5,82%, cea din Paris cu 5,48%, Milano cu 6,15%, iar cea din Madrid cu 4,7%.

La Atena, bursa a scazut cu 3,38%, iar cea din Elvetia cu 4,15%.

La New York, la jumatatea sedintei indicele Dow Jones este in scadere cu 3,63%, iar Nasdaq cu 4,29%.

Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata anuală a inflației, în scădere, la 6.6% – TradeVille
Rata Anuala A Inflației, In Scădere, La 6.6% Conform datelor INS, rata anuală a inflației a coborât, în luna martie 2024, la 6.6%, de la 7.2%, valoare înregistrată cu o lună în urmă și...
Inflația, din nou cap de afiș – TradeVille
Inflația, din nou cap de afiș – TradeVille
Tranzacții Cu 70% In Creștere, La BVB Cei mai activi 10 brokeri de la BVB au intermediat tranzacții de 7.6 mld. RON în primul trimestru al anului 2024, în creștere cu 70% față de aceeași...
#actiuni europene, #bursa, #tranzactii bursa , #stiri Societe Generale