Actiunile europene, cel mai amplu declin din martie 2009

Vineri, 19 August 2011, ora 09:26
1018 citiri
Actiunile europene, cel mai amplu declin din martie 2009

Cel mai grav afectate au fost titlurile germane, evolutie atribuita de traderi impactului interzicerii tranzactiilor de tip short-selling asupra actiunilor financiare din alte state europene, dar si intensificarii temerilor legate de incapacitatea politicienilor de a veni cu un plan de rezolvare a crizei datoriilor suverane din zona euro.

Sectorul bancar, expus la criza datoriilor din zona euro, a inregistrat o scadere de 6,6% si un declin de 29,7% de la inceputul acestui an.

Printre bancile ale caror actiuni au scazut puternic se afla Barclays si Societe Generale, ambele cu 11,6%.

In Germania, titlurile Commerzbank au coborat cu 10,5%.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a inchis in scadere cu 4,9% si a consemnat cea mai grava cadere dupa martie 2009.

"Piata incepe sa ia in calcul o recesiune. Datele publicate de Rezerva Federala din Philadelphia sunt absolut abominabile", a delcarat Michael Hewson, analist la CMC Markets.

Indicele privind activitatile de afaceri calculat de Rezerva Federala din Philadelphia a scazut la -30,7 puncte, de la 3,2 puncte in iulie. Analistii anticipau ca indicele va urca la 3,7 puncte.

Date separate au aratat ca vanzarile de locuinte din SUA au scazut in mod neasteptat in iulie.

Alti factori care au influentat negativ bursele internationale sunt un anunt al Rezervei Federale (Fed) a statului american New York privind analizarea vulnerabilitatii subsidiarelor din SUA ale bancilor europene la o posibila escaladare a presiunilor financiare, revizuirea in scadere a estimarilor Morgan Stanley privind perspectivele economiei mondiale si cresterea peste asteptari a numarului de cereri pentru indemnizatii de somaj in SUA.

Indicele londonez FTSE100 a pierdut 4,49%.

Bursa din Frankfurt a inchis in scadere cu 5,82%, cea din Paris cu 5,48%, Milano cu 6,15%, iar cea din Madrid cu 4,7%.

La Atena, bursa a scazut cu 3,38%, iar cea din Elvetia cu 4,15%.

La New York, la jumatatea sedintei indicele Dow Jones este in scadere cu 3,63%, iar Nasdaq cu 4,29%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#actiuni europene, #bursa, #tranzactii bursa , #stiri Societe Generale