156 milioane intr-un fond SocGen care va fi investit si in Romania

Joi, 07 Iunie 2007, ora 12:48
843 citiri

Divizia de administrare de active a grupului financiar francez Societe Generale a strans 156 milioane euro in SGAM Eastern Europe Fund, dedicat investitiilor de capital in tarile est-europene, plasamentele fiind gestionate din birourile din Bucuresti, Varsovia si Paris, a informat grupul.

Sumele colectate in cadrul acestui fond provin de la Societe Generale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si de la diversi investitori institutionali si privati, in special din Europa si Orientul Mijlociu.

SGAM Eastern Europe Fund, administrat de filiala de investitii alternative (SGAM Alternative Investments) a Societe Generale Asset Management (SGAM), are drept obiectiv cumpararea de pachete semnificative de actiuni in companii de dimensiuni medii din Europa Centrala si de Est. "Fondul ofera investitorilor o strategie diferentiata si un acces la un segment al pietei pe care cea mai mare parte a marilor jucatori care fac achizitii in zona nu il acopera", se arata in comunicatul grupului financiar.

Fondul va beneficia de reteaua extinsa a Societe Generale din Europa Centrala si de Est, care ii va permite sa opereze in toata regiunea.

SGAM Eastern Europe Fund va fi condus de sase "parteneri" cu o mare experienta in investitii de capital in centrul si estul Europei, cu peste 40 de operatiuni realizate pana in prezent. Echipa SGAM AI Eastern Europe, care face parte din polul "Piete Emergente" al grupului, va opera din birourile din Bucuresti si din Varsovia, precum si din sediul central din Paris al grupului, se precizeaza in comunicatul Societe Generale.

Societe Generale Asset Management, divizia de administrare de active a grupului financiar francez Societe Generale, este unul din cei mari mari administratori de fonduri pe plan mondial, cu active sub gestiune de 371 miliarde euro la finalul lunii martie a acestui an.

SGAM Alternative Investments este unul din cei mai importanti jucatori internationali in gestiune alternativa si administra la finalul primului trimestru fonduri de 53 miliarde euro.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)