Proprietatile scumpe din Londra se pot ieftini si cu 50% daca Marea Britanie iese din UE

Luni, 18 Iulie 2016, ora 17:22
5938 citiri
Proprietatile scumpe din Londra se pot ieftini si cu 50% daca Marea Britanie iese din UE
Foto: Geograph.org.uk

Preturile proprietatilor din Londra ar putea scadea neasteptat de mult, dupa votul pro-Brexit dat de britanici in luna iunie, desi in ultimii sapte ani au crescut incontinuu, anunta analistii bancii Societe Generale.

Initial, investitorii s-au temut ca spatiile comerciale ar putea fi cele lovite de o criza declansata de Brexit in sectorul imobiliar, dar evolutia recenta a evenimentelor arata ca pretul locuintelor este cel care va cobori dramatic in urmatoarea perioada, pe masura ce companiile isi transfera personalul in afara granitelor regatului, sustine analistul Marc Mozzi, citat de The Guardian.

"In ultimele teste de stres facute de bancile britanice s-a vorbit de un declin de aproape 30% in segmentul spatiilor cu destinatie comerciala, dar un impact si mai mare va fi observat pe segmentul rezidential", arata Mozzi in analiza sa.

Preturile locuintelor estimate la 1 milion de lire sterline au inceput sa coboare rapid in zonele scumpe ale orasului: Hammersmith, Fulham, Kensington si Westminster.

Eventuala relocare in UE a peste 3.000 de executivi din companiile de top din Londra ar genera si un val de vanzari rapide ale locuintelor de lux din capitala britanica, unele estimate la 2 milioane de lire, fapt care ar genera o scadere automata a preturilor.

"Noi vedem o bula imobiliara clasica in Londra, iar Brexit este factorul care va declansa o crectie in sector. Tinand cont de preturile curente din piata imobiliara, o corectie de 40-50% nu este imposibila in cele mai scumpe cartiere londoneze", arata analiza Societe Generale.

Din 2009 si pana acum pretul locuintelor din Londra s-a dublat, atingand o valoare medie de 472.000 lire sterline.

Un raport al Pricewaterhouse Coopers din aprilie arata ca intre 70.000 si 100.000 de angajati ai marilor companii ar putea fi relocati in afara Marii Britanii, ca urmare a divortului de UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret mediu casa Londra, #brexit, #bula imobiliara Londra , #Investitii