"Selfie", ales cuvantul anului 2013 de Dictionarele Oxford

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 09:55
6014 citiri
"Selfie", ales cuvantul anului 2013 de Dictionarele Oxford
"Selfie papal". Sursa: NBCnews.com

Cuvantul "Selfie", cuvant ce semnifica in jargonul Internetului autoportret foto realizat cu telefonul mobil si postat apoi pe retelele de socializare online, a fost ales cuvantul anului 2013 de catre Dictionarele Oxford, publicatii de referinta pentru limba engleza.

El a fost preferat cuvintelor "twerk" (dans sugestiv pe care l-a facut celebru cantareata americana Miley Cyrus) si "binge-watch" (vizionare maraton a programelor TV) se arata marti intr-un comunicat preluat de AFP.

Dictionarele Oxford (Oxford Dictionaries), care recurg la un instrument de cautare capabil sa analizeze aproape 150 milioane de cuvinte din limba engleza folosite pe internet in fiecare luna, au descoperit ca utilizarea cuvantului "selfie" a crescut cu 17.000% in ultimul an. Potrivit acestei surse, prima aparitie a cuvantului a fost semnalata in 2002, pe un forum de conversatii online australian.

"Retelele de socializare au contribuit la popularizarea acestui termen, hashtag-ul +selfie+ aparand pe site-ul de fotografii Flickr din 2004", a spus Judy Pearsall, director editorial al Oxford Dictionaries. "Insa utilizarea lui s-a raspandit mult doar din 2012, +selfie+ fiind folosit in mod curent", a adaugat ea.

Termenul "selfie" nu a intrat inca in Oxford English Dictionary (OED), insa a fost inclus in OxfordDictionaries.com in luna august. In aceeasi luna, un "selfie papal" circula intens pe internet: Papa Francisc a pozat in mijlocul unui grup de adolescenti, unul din ei facand fotografia cu telefonul mobil.

#selfie oxford dictionary, #social media, #retele socializare, #selfie autoportret, #selfie cuvantul anului 2013 , #Stiri Social Media