Reteaua Twitter e folosita pentru mobilizarea oamenilor in fata uraganului Sandy

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 08:37
1810 citiri
Reteaua Twitter e folosita pentru mobilizarea oamenilor in fata uraganului Sandy

Guvernatori ai statelor vizate de sosirea iminenta a uraganului Sandy in zona de coasta utilizeaza Twitterul pentru a transmite mesaje in domeniul securitatii, ca lista drumurilor inchise, a zonelor in care electricitatea este intrerupta sau numere de apel gratuit in caz de urgenta, relateaza AFP.

De 24 de ore, guvernatorul New York-ului Andrew Cuomo a trimis aproximativ 100 de mesaje pe Twitter celor 35.000 de abonati pe care ii are contul sau, informandu-i cu privire la ultimele evolutii legate de sosirea uraganului.

"Podul Tappan Zee va fi inchis (circulatiei) tuturor vehiculeor incepand de luni, de la ora (locala) 16.00 (22.00, ora Romaniei) si pana la noi ordine #Sandy", se arata intr-unul dintre aceste mesaje postate luni dupa-amiaza pe contul sau @NYGovCuomo.

"Nu mergeti pe plaja", ordona guvernatorul intr-un alt mesaj postat pe Twitter. Mesajul este insotit de o fotografie Instagram a marii dezlantuite. Un alt mesaj anunta intreruperi de curent electric comitat cu comitat.

La fel ca guvernatorul New York-ului, Tom Corbett (Pennsylvania), Jack Markell (Delaware), Dan Malloy (Connecticut) sau Martin O'Malley (Maryland) utilizeaza reteaua sociala pentru a difuza consemne de securitate.

De 24 de ore, guvernatorul din New Jersey Chris Christie a postat, la randul sau, aproximativ 30 de mesaje pe Twitter cu privire la uraganul Sandy, primite de catre cei aproximativ 200.000 de abonati ai contului sau, @GovChristie.

In afara de apeluri la vigilenta, pe contul lui Christie apar mesaje care arata ca guvernatorul si echipa sa sunt pe deplin mobilizati, inclusiv o serie de fotografii surprinzandu-l in cursul unor reuniuni cu Cabinetul. "Reuniune de Cabinet, in acest moment, pentru colectarea ultimelor informatii asupra #Sandy", scrie guvernatorul din New Jersey intr-un mesaj care insoteste o fotografie.

Dovada mobilizarii pe Twitter o constituie cuvinte-cheie ca "Sandy", "fiti prudenti" sau "FEMA" (Federal Emergency Management Agency, Agentia federala insarcinata cu operatiuni de ajutorare) care reprezinta cele mai frecvente subiecte abordate in mesajele postate luni in Statele Unite.

Nord-estul tarii se afla intr-o adevarata stare de asediu luni dupa-amiaza, odata cu apropierea uraganului Sandy, care a provocat deja, inainte sa atinga coastele, ploi torentiale si inundatii in zone de pe litoral, paralizand economia si transporturile.

#Twitter uragan Sandy, #mesaje Twitter uragan Sandy, #pagube uragan Sandy , #Stiri Social Media