Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Efectul LinkedIn: Numarul de joburi creste in orasele cu cele mai multe conexiuni

Efectul LinkedIn: Numarul de joburi creste in orasele cu cele mai multe conexiuni


Cel mai mare ritm de crestere al aparitiei de noi locuri de munca a fost inregistrat in orasele in care utilizatorii LinkedIn au avut cele mai multe legaturi stabilite prin acest serviciu online. Astfel, din 2010 pana in 2014, "regiunile metropolitane cu cele mai multe conexiuni au avut o rata de crestere a numarului de locuri de munca dubla fata de cele unde sunt mai putine astfel de conexiuni", se arata intr-un studiu comandat de LinkedIn si realizat de South Mountain Economics.

Studiul, intitulat "Conexiunile, un instrument pentru crestere economica", arata ca rimtul cresterii numarului de locuri de munca si densitatea conexiunilor sunt corelate, dar nu dovedeste ca o utilizare mai mare a serviciilor LinkedIn stimuleaza aceasta crestere; mai mult, poate avea o influenta in sens invers, conform Business Week.

Aceste "conexiuni" sunt direct proportionale cu rata de crestere a numarului de locuri de munca, conform lui Michael Mandel, presedintele South Mountain Economics. Pentru aceasta cercetare, el a creat un "indice de conexiuni", care are la baza media de legaturi ale utilizatorilor serviciului LinkedIn din 275 de regiuni metrolpolitane din SUA, raportate la numarul de locuri de munca din statisticile furnizate de birourile Fortei de Munca.

Foto: South Mountain Economics

Mandel a mai spus ca rezultatele "sugereaza, intr-un mod destul de rezonabil, ca o crestere a conexiunilor are potentialul de a imbunatati functionarea pietei fortei de munca".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3919 ori