Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum au evoluat salariile din social media in 2013

Cum au evoluat salariile din social media in 2013


Salariile angajatilor din domeniul social media a ramas constant in 2013 in raport cu 2012, salariul mediu lunar fiind de 660 de euro, in timp ce la nivel de Social Media Manager a ajuns chiar si la 844 de euro, se arata in studiul State of Social Media Employment.

Pentru al saselea an consecutiv, comunitatea online din Romania s-a reunit in cadrul Webstock 2013, cea mai mare conferinta locala de social media, unde au fost prezentate rezultatele studiului State of Social Media Employment, realizat de Evensys in colaborare cu Portal HR. Studiul este realizat pentru al treilea an consecutiv si prezinta o analiza a salariilor specialistilor din Social Media.

Analiza a fost realizata doar la nivel cantitativ, iar concluziile studiului la o privire de ansamblu sunt pozitive:

-Nivelul salariilor in 2013 fata de 2012 a ramas constant, lucru care este pozitiv in contextul in care exista in continuare specializari pe piata fortei de munca pentru care nivelul salarial a scazut in continuare.

-Experienta face o diferenta, specialistii cu peste 2 ani de experienta in zona de Social Media au diferente semnificative fata de cei proaspat intrati in aceasta industrie.

-Exista mult mai mult interes pentru cifrele din Social Media, a crescut volumul de rapoarte solicitate de alte departamente, ceea ce confirma posibila dezvoltare viitoare.

Iata o serie de statistici relevante pe piata muncii din social media:

-Majoritatea specialistilor care activeaza in Social media au fie titlul de Social Media Manager (19%) fie titlul de Social Media Specialist (13%);

-Specializarile care par sa duca catre o cariera in Social Media sunt PR (15%) sau presa (11%);

-Departamentele din care tind sa faca parte aceste responsabilitati sunt fie cel de Marketing, fie cel de Social media (acolo unde exista);

-Salariul mediu lunar (raportat la numarul total de participanti) este de 660 Euro net, in timp ce salariile medii pentru Social Media Manager ajung la 844 Euro, Social Media Specialist 603 Euro, Online Manager 775 Euro;

-Pentru pozitia de Social Media Manager, media salariala urca la 1000 E pentru cei care au peste 2 ani de experienta in domeniu;

-Doar 8% dintre cei care au rolul de Social Media Manager au un nivel de venit intre 2000 si 4000 Euro, in timp ce 37% dintre cei care au rolul de Social Media Specialist castiga intre 500 si 1000 de euro;

-Datele provenite de la companii confirma nivele intre 600 si 900 Euro net pentru pozitia de Social media Manager, repsectiv 450 - 900 Euro net pentru Social Media Specialist.

"Speram ca de la an la an baza de specialistidin piata sicare participa la acest studiu sa fie in crestere, astfel incat acest demers sa capete relevanta unui studiu salarial in adevaratul sens al cuvantuluisi sa putem identifica cat mai multe tendinte care sa ne ajute in intelegerea unei piete in formare, cum este cea a specialistilor social media." Madalina Uceanu, Managing Partner, Career Advisor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2041 ori