Twitter, atacat de hackeri: 250.000 de utilizatori au conturile sparte

Sambata, 02 Februarie 2013, ora 17:00
1516 citiri
Twitter, atacat de hackeri: 250.000 de utilizatori au conturile sparte
Hoto: mashable.com

Reteaua de socializare Twitter este cea mai noua victima a hackerilor, fiind estimat ca datele personale ale un sfert de milion de utilizatori au fost furate.

Twitter, care are peste 200 de milioane de utilizatori activi in intreaga lume, a recunoscut in aceasta saptamana ca a detectat tentative de accesare a datelor personale ale utilizatorilor, scrie dailymail.co.uk.

Desi site-ul a fost inchis imediat dupa ce atacul a fost detectat, se pare ca hackerii au accesat nume de utilizatori, adrese de mail si parolele a 250.000 de utilizatori.

Reprezentantii Twitter au declarat ca toti utilizatorii afectati vor fi anuntati prin e-mail ca trebuie sa isi schimbe parola.

Reteaua de socializare a fost asaltata de mesaje despre atac, odata ce userii si-au dat seama de acest lucru.

"Daca se intampla lucruri ciudate cu conturile voastre, acest lucru este din cauza ca Twitter a fost atacat", a postat un utilizator.

Directorul de securitate informationala al Twitter, Bob Lord, a declarat ca atacul este opera unor hackeri "extrem de sofisticati": "Acest atac nu este opera unor amatori si nu credem ca a fost un incident izolat".

Atacul asupra Twitter vine dupa ce ziarele Wall Street Journal si New York Times au anuntat ca au fost atacate de hackeri chinezi.

#cont twitter, #atac Twitter, #date personale Twitter , #Securitate