MEF aloca peste un milion euro pentru asistenta tehnica a personalului CNCAN

Luni, 15 Septembrie 2008, ora 14:25
1389 citiri
MEF aloca peste un milion euro pentru asistenta tehnica a personalului CNCAN

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) va organiza o licitatie deschisa pentru acordarea de asistenta tehnica si instruire a personalului CNCAN, investitie de peste 1 mil euro, potrivit datelor publicate de minister pe sistemul electronic de achizitii publice. "Contractul prevede imbunatatirea capabilitatii personalului Autoritatii de Reglementare in Domeniul Nuclear din Romania in vederea evaluarii Revizuirii Periodice a Securitatii Nucleare a Unitatii 1 de la Centrala Nuclearo-Electrica de la Cernavoda. Consultantul va acorda asistenta tehnica personalului Comisiei Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) prin elaborarea de proceduri, norme, ghiduri, instrumente si rapoarte specifice privind evaluarea securitatii nucleare la centralele nuclearoelectrice cu reactori cu apa sub presiune (incluzand reactori cu apa grea sub presiune)", potrivit anuntului MEF.


Consultantul va furniza cursuri de instruire personalului CNCAN in vederea pregatirii acestuia cu privire la efectuarea reviziei securitatii nucleare la centralele nuclearoelectrice. Valoarea estimata fara TVA este de 1 milion euro.


Termenul de finalizare al contractului este de 12 luni de la data atribuirii contractului.


Companiile interesate trebuie sa depuna o garantie de participare de 20.000 euro si o garantie de buna executie pentru oferta declarata castigatoare de 10% din valoarea contractului.


Principalele modalitati de finantare si plata il reprezinta Programul PHARE Securitate Nucleara al Uniunii Europene 2006/018-411.03.01.


Intre conditiile de participare cerute de MEF, ofertantii trebuie sa fii avut o medie a cifrei de afaceri de peste 700.000 euro, pe ultimii trei ani. De asemenea, ofertantul trebuie sa fii participat la elaborarea sau evaluarea cel putin a unei Revizuiri Periodice Securitatii Nucleare a unei centrale nuclearo-electrice, iar participare la respectivul contract a fost de minim 250.000 euro.


Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 27 octombrie 2008, ofertele urmand a fi deschise in aceeasi zi. Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta este de 90 de zile de la termenul limita de primire a ofertelor.