Zynga pune pe taraba 100 milioane de actiuni

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 16:06
1207 citiri
Zynga pune pe taraba 100 milioane de actiuni

Producatorul de jocuri Zynga a anuntat ca scoate la vanzare 100 de milioane de actiuni, la un pret unitar de 10 dolari. Intreaga companie a fost evaluata la 7 miliarde de dolari.

Zynga este recunoscut mai ales pentru jocurile CityVille, FarmVille, Mafia Wars si Cafe World si este supranumit liderul mondial al "jocurilor sociale", scrie Bloomberg.

Zynga va fi cotata la Nasdaq sub titlul "ZNGA". Reprezentantii companiei au aratat ca se asteapta la un pret de intrare pe bursa cuprins intre 8,5 si 10 dolari/actiune.

Mai multi analisti au atras atentia asupra "efectului de balon" al acestor operatiuni care sunt urmate de o scadere drastica a pretului. Un exmplu in acest sens este Groupon, ale carui actiuni au scazut puternic inainte de a atinge cursul de introducere, saptamana trecuta.

Zynga a fost fondata de Mark Pinus, in 2007 si si-a dublat, de atunci, vanzarile pana la 829 de milioane de dolari in primele noua luni ale acestui an. Valorea Zynga este estimata la peste 7 miliarde de dolari, de trei ori mai mult decat valorea rivalului sau, Electronic Arts Inc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zynga listare bursa, #zynga Facebook listare bursa, #zynga dezvoltator jocuri facebook , #Retele sociale