Statutul de donator de organe, in profilul Facebook

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 20:21
1155 citiri
Statutul de donator de organe, in profilul Facebook

Utilizatorii americani si britanici de Facebook au de acum inainte posibilitatea de a-si adauga statutul de "donator de organe" in profilurile lor, gratie unei initiative lansate de aceasta retea de socializare cu scopul de a-i pune in contact pe donatori cu pacientii care asteapta un transplant.

Mark Zuckerberg, tanarul fondator al companiei Facebook, este unul dintre primii membri ai acestei retele de socializare care a adaugat statutul de "donator de organe" in profilul sau. De acum inainte, asa cum a declarat el pentru postul american de televiziune ABC, utilizatorii din Statele Unite si Marea Britanie vor putea sa il imite si sa se declare donatori de organe.

Pe Facebook vor fi postate si o serie de link-uri, care trimit catre registrele oficiale de donatori, permitand astfel utilizatorilor sa se inscrie pe aceste liste.

"Consideram ca toata lumea poate sa participe la constientizarea importantei pe care o are donarea de organe. Aceasta initiativa contribuie la rezolvarea crizei" cu care se confrunta donarea de organe, a adaugat Zuckerberg.

"In Statele Unite, astazi, 114.000 de persoane si alte cateva milioane din lumea intreaga sunt in asteptarea unei inimi, unui rinichi sau unui ficat care sa le salveze viata", a continuat fondatorul retelei Facebook.

Potrivit Donate Life America, un ONG american, circa 18 persoane mor in fiecare zi in Statele Unite, din cauza faptului ca nu au facut un transplant de organe la timpul potrivit.

"Vrem sa facem ca lucrurile sa fie cat mai simple. Trebuie doar sa indicati tara sau statul in care locuiti, iar noi va redirectionam spre registrele" cu donatori de organe, a precizat Zuckerberg.

Donate Life America a felicitat initiativa lansata de compania Facebook, care numara peste 901 milioane de utilizatori pe plan mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook donator organe, #profil facebook, #donare organe Facebook , #Retele sociale