Stai pe Facebook? Retelele sociale ne transforma in angajati imorali

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 14:04
1561 citiri
Stai pe Facebook? Retelele sociale ne transforma in angajati imorali
Facebook la munca

Se vorbeste foarte mult despre beneficiile aduse de social media afacerilor, insa exista si un revers al medaliei. Nu doar ca multi angajati prefera sa stea pe Facebook inloc sa munceasca, insa utilizarea retelelor sociale duce la disparitia eticii din mediul de munca.

Angajatii care utilizeaza retelele sociale in mod activ, adica in peste 30% din timpul petrecut la birou, au o atitudine mai toleranta decat colegii lor in ceea ce priveste comportamentul la birou, dupa cum reiese dintr-un raport ar Centrului de Resurse Etice (ERC), citat de BusinessInsider.com.

Spre exemplu, jumatate dintre utilizatorii activi de retele sociale au declarat ca este in regula sa pastrezi documentele oficiale ale companiei pentru a le utiliza la viitoarele locuri de munca. Doar 15% dintre angajatii care nu folosesc networkingul cred ca acest lucru este acceptabil.

In plus, prima categorie ar munci mai putin daca i s-ar reduce salariul sau bonusurile. Studiul a mai aratat ca acestia isi barfesc mult mai des colegii si conditiile de la birou decat cei nefamiliarizati cu retelele sociale.

Fanii Facebook sunt mai dispusi sa nu tina cont de etica atunci cand sunt nesatisfacuti de job. De fapt, sapte din 10 angajati de acest gen au declarat ca au de gand sa-si schimbe locurile de munca in urmatorii cinci ani, comparativ cu doar patru din zece persoane care nu petrec timp pe retelele sociale.

#retele sociale, #social media, #social network, #Facebook Twitter, #facebook birou, #comportament birou, #reguli birou , #Retele sociale