Reteaua Twitter, inundata de informatii false despre uraganul Sandy

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 11:01
1657 citiri
Reteaua Twitter, inundata de informatii false despre uraganul Sandy

Trecerea uraganului Sandy pe teritoriul Statelor Unite a provocat un urias interes pe retelele de socializare, dar si unele derapaje pe Twitter, informatiile false in mod voit alarmante obligand autoritatile si unele media sa difuzeze dezmintiri.

In ce priveste consecintele trecerii lui Sandy, Twitter s-a dovedit o platforma de informatii, de la cele mai serioase pana la cele mai fanteziste. Atunci insa cand un cont zis "serios" difuzeaza o informatie extravaganta, intreaga retea de socializare intra in alerta, semnaleaza miercuri AFP.

Spre exemplu, luni seara, @ComfortablySmug, un sustinator declarat al candidatului republican Mitt Romney, s-a hotarat sa se "distreze" putin cu cei 6.000 de abonati ai sai, emitand pe Twitter cateva "breaking news", care au atras atentia mediilor de informare.

Bursa din New York a ajuns sub un metru de apa, guvernatorul statului New York este blocat intr-un imobil din Manhattan, intreg Manhattanul se afla in bezna: toate aceste informatii difuzate pe Twitter de @ComfortablySmug sunt false, insa unele dintre ele au fost preluate de sute de alti utilizatori.

Daca majoritatea "alertelor" au fost verificate si nepreluate, cea care anunta inundarea salii de tranzactionare a Bursei, de pilda, a fost reluata de CNN, apoi dezmintita de acelasi post.

Alte informatii eronate difuzate pe alte conturi s-au raspandit la fel de rapid, de la cele mai plauzibile - despre persoane blocate intr-un imobil - la cele mai fanteziste - un rechin adus de inundatii in plin New York.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Twitter mesaje Sandy, #Twitter mesaje uragan Sandy, #Twitter mesaje false uragan Sandy , #Retele sociale