Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Miliardarii Facebook: Cine sunt cei care au facut averi cu reteaua de socializare

Miliardarii Facebook: Cine sunt cei care au facut averi cu reteaua de socializare


In topul Forbes se regasesc sapte miliardari care-si datoreaza averea retelei de socializare Facebook. Averea insumata a a cestora se apropie de 30 de miliarde de dolari.

Cea mai mare contributie la aceasta suma este asigurata de cofondatorul Facebook Mark Zuckerberg, cu 17,5 miliarde de dolari, in urcare cu 4 miliarde de dolari fata de anul trecut.

Dustin Moskovitz, cu 3,5 miliarde de dolari, si Eduardo Saverin, cu 2 miliarde de de dolari, sunt ceilalti cofondatori Facebook care au depasit pragul de un miliard de dolari.

Moskovitz are 27 de ani si este si cel mai tanar miliardar din topul Forbes, fiind mai mic cu opt zile decat Zuckerberg.

Trei dintre primii investitori la Facebook, Peter Thiel, Jim Breyer si Yuri Milner se afla, de asemenea in randul miliardarilor.

Thiel a investit 500.000 de dolari la Facebook in 2004, iar participatia rezultata valoareaza in prezent 1,5 miliarde de dolari.

Breyer, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, si compania sa, Accel Partners, au investit 12 milioane de dolari la Facebook. Compania are o participatie de circa 10% din actiunile Facebook, iar Breyer separat inca 1%.

Milner, cu o avere de un miliard de dolari, a investit mai tarziu la Facebook, in 2009, 200 de milioane de dolari.

Primul presedinte al Facebook, Sean Parker, are o avere de 2,1 miliarde de dolari, cea mai mare parte rezultand din implicarea sa in companie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2132 ori