Facebook: Secretele din spatele pozei de profil

Marti, 29 Mai 2012, ora 08:31
1879 citiri
Facebook: Secretele din spatele pozei de profil

Alegerea fotografiei de profil este direct legata de cultura in care traieste utilizatorul, releva un nou studiu.

Research Digest indica, printr-un studiu, ca utilizatorii Facebook din SUA si Taiwan au o abordare distinct diferinta atunci cand isi aleg pozele de profil, scrie The Next Web.

Acest lucru nu include pozitia corpului, cat de ascunsa e mana in pozele facute "spontan", care din intamplare au surprins persoana din unghiul perfect, ci se axeaza pe studierea ratiei dintre chip si restul pozei.

In doua studii separate, cercetatorii au ajuns la aceeasi concluzie. In primul, utilizatorii americani tind sa prefere cadrele apropiate, tinand intreaga atentie asupra fetelor, incluzand zambete mari. In cel de-al doilea, utilizatorii taiwanezi prefera fotografiile de la distanta care arata si o parte din peisajul din spatele lor.

In ceea ce priveste expresiile, americanii tind sa zambeasca, in timp ce utilizatorii asiatici ai Facebook prefera sa apara in poze cu priviri serioase.

Prima oara, cercetatorii au studiat 200 de profile Facebook ale studentilor - jumatate din SUA, Universitatea Illinois, si jumatate din Taiwan, Universitatea Nationala Taiwan. Atunci, cercetatorii au aflat ca, in ciuda locatiei lor, utilizatorii Facebook tind sa urmareasca trendurile culturale in alegerea pozelor.

A doua oara, ei au largit baza de subiecti, alegand 312 studenti din trei facultati americane, din California si Texas, si trei facultati asiatice, din Hong Kong, Singapore si Taiwan. In urma acestui al doilea studiu, ei au ajuns la aceeasi concluzie.

"In total, cele doua studii arata ca utilizatorii de Facebook din estul Asiei probabil vor pune mai putin accent pe chipul lor decat americanii. In mod special, studentii din Hong Kong, Singapore si Taiwan au aratat o predilectie spre includerea contextului in pozele de profil, in timp ce americanii pun accentul pe chipul lor, si nu atat pe ce se intampla in spatele lor", arata studiul.

In timp ce studiul este o noutate in ceea ce priveste trendurile pe Facebook, permitandu-ne sa observam cum influenteaza cultura in care traim alegerile pe care le facem in mediile sociale online, acestea se aliniaza alegerilor noastre naturale.

Complexitatile culturale isi fac loc atat in viata noastra offline, si atunci, de ce nu ar face parte si din viata noastra online.

#poza Facebook, #secretele pozelor profil Facebook, #influente culturale poze Facebook , #Retele sociale